Desserter

Klassiske fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj

En rigtig wienerdej gør underværker, når du skal lave fastelavnsboller med creme. Denne opskrift giver ni lækre fastelavnsboller – naturligvis med masser af flødeskum og syltetøj! Du får også fire andre opskrifter på fastelavnsboller.

Boller op, boller ned, boller i min mave … Vi elsker at spise fastelavnsboller, og selvom de lækre flødefyldte kager har sin storhedstid omkring fastelavnstid, er det også tilladt at spise dem resten af året – i hvert fald efter vores mening!

Fastelavnsboller er bedst, når de er hjemmelavede. Og der findes et hav af muligheder, når det gælder fastelavnsbolleopskrifter.

De bedste fastelavnsboller

Skal de være med gærdej eller wienerdej? Skal de være med glasur, flormelis eller noget andet på toppen?

Og næsten vigtigst af alt: Skal bollerne fyldes med creme, flødeskum, remonce, marcipan eller syltetøj – eller noget helt sjette? De fleste har deres personlige favorit, og den er sikkert at finde blandt opskrifterne nedenfor.

De gode gammeldags fastelavnsboller med gærdej, creme og glasur på toppen kan nemt bages og fryses ned, så du let kan tage hjemmebagte fastelavnsboller op af fryseren, når der kommer gæster. Se opskriften nedenfor.

PRØV OGSÅ: Gammeldags fastelavnsboller med creme 

Skal det være lidt mere festligt, så lav din egen wienerdej fra bunden. Det er slet ikke lige så svært, som det lyder, og det gør altså underværker med sådan en hjemmebagt fastelavnsbolle med wienerdej.

Opskriften på de bedste klassiske fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj får du lige her!

PRØV OGSÅ: Fastelavnsboller med hindbær og marcipan 

Opskrift: Klassiske fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj

25 g gær

1 dl mælk  

2 spsk. sukker

2 æg (1 til pensling)

225 g hvedemel  

125 g

Koldt smør

FYLD

½ l piskefløde

12 store spsk. hindbærsyltetøj

Pynt: 1 spsk. flormelis

1 spsk. hindbærpulver

WIENERDEJ

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, 1 æg og mel, og ælt dejen godt. Rul dejen ud til en firkant 30 x 20 cm. Bank smørret fladt med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, til det måler 15 x 20 cm. Læg smørret på den ene side af dejen, og fold den anden side dej over smørret. Pak dejen ind i bagepapir, og læg den i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud på et melstrøet bord, til den er 1 cm tyk. Sørg for, at der hele tiden er mel nok på bordet, så dejen ikke hænger fast. Børst melet af dejen, og fold 1/3 af dejen fra den ene side ind mod midten. Børst melet af dejen i den anden side, og fold det henover, så du har et fint stykke dej foldet i 3 lag. Læg dejen på køl i 30 minutter.

Gentag udrulningen 2 gange mere, men uden at lægge dejen i køleskabet mellem udrulningerne. Vend dejen om ved hver udrulning, så den bliver rullet ud på den modsatte led hver gang.

Rul dejen ud, til den måler 25 x 25 cm, og skær den i 9 firkanter. Fold hjørnerne ind mod midten af dejen, og form dem let som boller. Sæt bollerne med foldningerne nedad på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse, og pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne 12-15 minutter ved 175°, til de er lysebrune, og lad dem køle helt af.

FYLD

Pisk fløden til skum. Skær forsigtigt toppen af bollerne. Kom 1 stor spsk. hindbærsyltetøj i hver bolle, og sprøjt godt med flødeskum. Læg toppen af bollen på flødeskummet. Pynt: Rør flormelis og hindbærpulver sammen, kom det i en lille sigte, og drys det over bollerne ved servering. Så har du de bedste fastelavnsboller med wienerdej!

Er du helt vild med fastelavnsboller, så skift wienerdejen ud med en god gammeldags gærdej og fyld med hindbær og marcipan. Marcipan går virkelig godt til fastelavnsboller og leder tankerne hen på barndom og hygge. Du finder opskriften herunder.

Prøv også disse fastelavnsboller ...

Fastelavnsboller med hindbær og marcipan

Prøv disse fastelavnsboller med marcipan og hindbærfyld. Pynt dem med glasur og krymmel eller drys med flormelis.

De smager bedst, samme dag de er bagt, men kan fryses (bedst uden pynt).

Fastelavnsboller med vaniljeflødeskum

Skal det være ekstra nemt, så prøv at lave disse fastelavnsboller med vaniljeflødeskum.

De er lavet på en gærdej med masser af smør – og det bliver de altså ikke ringere af! De kan pyntes ved at strø lidt flormelis over, eller du kan slippe fantasien løs og pynte med glasur og krymmel i forskellige farver.

Gammeldags flødeboller med creme

Hører du også til dem, der sværger til de gammeldags fastelavnsboller, er denne opskrift lige det, du leder efter. Her får du opskriften på helt klassiske gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur.

Stadig lækkersulten efter flere fastelavnsboller med creme, marcipan, flødeskum eller syltetøj? Så prøv denne samling af lækre opskrifter på fastelavnsboller.

Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

Her får du opskriften med fastelavnsboller med marmelade og nødder. Er du ikke til marmelade kan du evt. fylde dem med creme eller flødeskum.