fastelavnsboller
Desserter

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavnsboller: Fastelavnsboller med creme og glasur kan næsten ikke blive mere himmelsk, så lav en klassiker til børnene

Gammeldags fastelavnsboller med creme

 
Selvfølgelig skal man da have fastelavnsboller til fastelavn!
 
Der findes efterhånden mange forskellige fastelavnsboller - åbne eller lukkede fastelavnsboller, dem af wienerbrød med flødeskum, eller dem med creme eller marmelade.
 
En klassisk, gammeldags fastelavnsbolle er faktisk ikke så sød, og selve bollen er fuldstændig ligesom en klassisk tebolle - fyldt med vaniljecreme og med glasur på toppen.
 
Hører du også til dem, der sværger til de gammeldags fastelavnsboller, er denne opskrift lige den opskrift, du leder efter. Dette et nemlig en opskrift på helt klassiske gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur.
 
 
Ca. 15 uimodståelige gammeldags fastelavnsboller
 
DET SKAL DU BRUGE
50 g gær
1 tsk sukker
1½ dl mælk
100 g smør
½ tsk salt
1 æg
Ca. 400 g mel
Æg til pensling
 
CREME
2½ dl mælk
4 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Korn af 1 stang vanilje
Glasur af flormelis og vand
 
 
 
 

Opskrift - sådan laver du gammeldags fastelavnsboller med creme

 
1. Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i. Tilsæt blødt smør, salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.
 
2. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.
 
3. Creme: Kog mælken op. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Pisk den i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning og hæld cremen i en skål og stil til afkøling.
 
4. Når dejen har hævet, deles den i ca. 15 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn grundigt.
 
5. Lad dine fastelavnsboller efterhæve på bagepapir med sammenføjningen nedad.
 
6. Pensl evt. fastelavnsbollerne med æg og bag dem ved 210 grader i 12-15 min. Afkøl de nybagte gammeldags fastelavnsboller på en rist og pynt dem med glasur.
 

PRØV OGSÅ: Slå-katten-af-tønden kage

 

Læs mere om: