Desserter

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce

En klassisk fastelavnsbolle er fyldt med remonce, vil nogle mene. Hvis du er mere til cremefyld, kan du stadig bruge dejen og i stedet fylde dem med kogt vaniljecreme. Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce

Tid: 40 minutter. Hævetid: I alt mindst 9½ time. Bagetid: 12-15 minutter
Antal: 12 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
1½ dl sødmælk
2 spsk. sukker
korn af ½ vaniljestang
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
2 æg + 1 æg til pensling
160 g blødt smør
40 g ølandshvedemel
ca. 400 g hvedemel
 
 
MARCIPAN-REMONCE
75 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
½ tsk. vaniljepulver
50 g mørk chokolade
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
PYNT
75 g mørk chokolade
1 tsk. smør
25 g hasselnøddeflager
 
PRØV OGSÅ: Opskrifter på 5 lækre fastelavnsboller
 

Opskrift - sådan laver du gammeldags fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce

 
1. Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, vaniljekorn, kardemomme, salt og æg, og rør godt. Tilsæt blødt smør og herefter de 2 slags mel, lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig (rør evt. dejen sammen på røremaskine eller med elpisker og et par æltekroge). Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl i 8 timer.
 
2. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time. Rul dejen ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Skær dejen ud i 12 firkanter på 10 x 10 cm.
 
2. MARCIPAN-REMONCE: Riv marcipan groft på et rivejern. Rør det sammen med smør, sukker og vaniljepulver i en skål. Hak chokoladen groft.
 
3. Læg 1 stor tsk. marcipan-remonce på midten af hver dejfirkant, og drys lidt af den grofthakkede chokolade oven på remoncen. Fold de 4 hjørner på hver dejfirkant ind over fyldet, så de overlapper hinanden, og tryk forsigtigt sammenføjningerne sammen, så fyldet ikke kan løbe ud under bagningen.
 
4. Fastelavnsbollerne er nu firkantede, og det er meningen. Hvis du hellere vil have runde fastelavnsboller, kan du forsigtigt forme dem til runde boller uden at klemme dem for meget. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på pladen i 30 minutter.
 
5. Tænd ovnen på 200°, og pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne og føles lette, når du løfter dem op. Afkøl på en rist.
 
PYNT: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smørret i den smeltede chokolade, til smørret er smeltet. Afkøl blandingen en smule, og smør den så på de afkølede fastelavnsboller. Drys straks med hasselnøddeflager.
 
PRØV OGSÅ: Slå-katten-af-tønden-kage