Desserter
18. januar 2021(Opdateret 18.01.21)

Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Og med udgangspunkt i en sød bolledej kan du hurtigt bage en portion lækre fastelavnsboller. Her får du opskriften på lækre fastelavnsboller.
Af: Helle Rosenkrantz
fastelavnsboller

Udgivet første gang 12. februar 2015. Foto: Henrik Freek

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Og med udgangspunkt i en sød bolledej kan du hurtigt bage en portion lækre fastelavnsboller. Her får du opskriften på lækre fastelavnsboller.

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 1½ tsk. salt
  • ca. 475 g hvedemel

FYLD OG PYNT TIL FASTELAVNSBOLLER

  • ca. 1½ dl marmelade
  • 1 æg til pensling
  • 50 g hasselnøddeflager
Annonce

Opskrift - sådan laver du fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

  1. Fastelavnsboller: Opløs gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk.
  2. Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kærnemælk og gær.
  3. Tilsæt sukker, salt og det meste af melet.
  4. Ælt dejen, og tilsæt evt. mere mel, til dejen er blød og glat og lige akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  5. Form dejen til 12 boller, og fordel dem med god afstand imellem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  6. Fyld og pynt: Lav en fordybning i hver bolle, kræng hullets kanter lidt ud, og fyld hullet med marmelade.
  7. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager.
  8. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Varm ovnen op til 180°.
  9. Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er smukt gyldenbrune.
  10. Lad dem køle lidt af på en bagerist, og servér dem gerne lune.

Få flere opskrifter og inspiration til fastelavn her.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.