Annonce
Mad
17. januar 2021

Fastelavnsboller med hindbær og marcipan

Dejlige fastelavnsboller med marcipan og hindbærfyld. Pynt dem med glasur og krymmel, eller drys med flormelis. De smager bedst, samme dag de er bagt, men kan fryses (bedst uden pynt). Få opskriften på fastelavnbollerne her.
Af: Susanne Palmqvist
fastelavnsboller

Udgivet første gang 21. februar 2020. Foto: Anders Schønnemann

Dejlige fastelavnsboller med marcipan og hindbærfyld. Pynt dem med glasur og krymmel, eller drys med flormelis. De smager bedst, samme dag de er bagt, men kan fryses (bedst uden pynt). Få opskriften på fastelavnbollerne her.
12 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g økologisk hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g koldt smør
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. cremefraiche 9 eller 18 %
  • 40 g gær
  • 1 sammenpisket æg
  • evt. æg til pensling

Fyld til fastelavnsboller

  • 75 g blødt smør
  • 75 g groftrevet marcipan
  • 60 g flormelis
  • fast hindbærmarmelade

GLASUR

  • 1½ dl sigtet flormelis
  • frugtfarve/hindbærsirup ½-1 spsk
  • kogende/varmt vand

PYNT

  • Krymmel eller frysetørrede hindbær
Annonce

Opskrift - Sådan laver du fastelavnsboller:

  1. Start med at lave dejen til dine fastelavnsboller; bland mel, salt og sukker. Skær smørret i små terninger, og smuldr dem helt grynede i melet.
  2. Lun mælken til lillefingervarm.
  3. Kom cremefraiche i mælken, og rør gæren ud heri.
  4. Kom blandingen i melet sammen med ægget, og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hæve under et viskestykke i ca. 1 time.

Ingen fastelavnsboller uden det lækre fyld.

  1. Rør smør, marcipan og flormelis sammen til en blød remonce.
  2. Ælt dejen let sammen, og rul den ud til en stor firkant. Skær den i 12 stykker. Kom lidt remonce og 1 teskefuld marmelade på hver.
  3. Fold dejen til dine fastelavnsboller ind over fyldet, og tryk godt til. Læg dem med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
  4. Lad dem efterhæve tildækket til dobbelt størrelse.
  5. Pensl med æg, og bag dine fastelavnsboller i en 220° varm ovn i ca. 20 minutter.
  6. Pynt med kulørt glasur og drys, når de er kolde.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.