Desserter

Kirsebær-flødeis med nougat

af Camilla Zarah Lawes 10. august 2010
Foto Lars Ranek
Den let syrlige is smager skønt sammen med den søde, kansende nougat. Servér evt. lidt friske kirsebær til

(6 personer)KIRSEBÆRFLØDEIS:500 g kirsebær (gem 12 flotte til pynt)2 dl vand200 g rørsukker½ stang vanilje2½ dl piskefløde¹/ dl kirsebærvinNOUGAT:40 g rørsukker25 g mandler, grofthakkede1 spsk. smørUdsten kirsebærrene. Kog vand, sukker, vaniljekorn og -bælg i 5 minutter, tilsæt kirsebærrene, og lad dem koge med i 3 minutter. Afkøl dem i lagen. Fjern vaniljebælgen, og blend det til en puré. Pisk fløden til skum, og vend kirsebærpureen heri sammen med kirsebærvinen. Kom ismassen i glas, og frys i minimum 4 timer.Tilbered nougaten: Smelt sukkeret på en lille pande ved svag varme, til det er lysebrunt og bruser op.Tilsæt mandler og smør, saml massen, og hæld den straks over på bagepapir. Afkøl helt, og hak det let groft med en stor kniv. Drys nougaten over isen, og servér den med hele friske kirsebær.RELEVANTE LINKS