Desserter
Karamelsauce til det hele
Karamel er et hit i dessertkøkkenet, og denne karamelsauce kan holde sig flere uger i køleskabet, så du altid kan diske op med enten frisk frugt, is, kage eller muffins
Fredag, 28. marts 2014 - 11:00 - af Christine Bille Nielsen, Foto: Henrik Freek
Karamelsauce til de hele
INGREDIENSER
25 g smør
150 g muscovadosukker
1½ dl piskefløde
1 dl vand
TIL SERVERING
frisk frugt, udskåret
Opskrift - sådan laver du karamelsauce
Bring smør og muscovadosukker i kog i en gryde, og lad det koge i 1 minut. Tilsæt forsigtigt fløde og vand, men pas på, når du kommer væske i karamellen. Den er ekstremt varm, så væsken begynder at koge med det samme og vil sprutte kraftigt. Bedst er det at tage gryden fra blusset og derefter forsigtigt hælde væske i. Hold evt. et viskestykke over den hånd, du holder gryden med. Lad karamelsaucen koge i yderligere 5 minutter. Lad den køle ned, og rør evt. lidt vand i, hvis den er blevet for tyk. Servér karamelsaucen til udskåret frugt efter eget valg.