Desserter

Karamelsauce til det hele

af Christine Bille Nielsen 28. marts 2014
Foto: Henrik Freek
Karamel er et hit i dessertkøkkenet, og denne karamelsauce kan holde sig flere uger i køleskabet, så du altid kan diske op med enten frisk frugt, is, kage eller muffins

Karamelsauce til de hele

  INGREDIENSER 25 g smør 150 g muscovadosukker 1½ dl piskefløde 1 dl vand   TIL SERVERING frisk frugt, udskåret  

Opskrift - sådan laver du karamelsauce

  Bring smør og muscovadosukker i kog i en gryde, og lad det koge i 1 minut. Tilsæt forsigtigt fløde og vand, men pas på, når du kommer væske i karamellen. Den er ekstremt varm, så væsken begynder at koge med det samme og vil sprutte kraftigt. Bedst er det at tage gryden fra blusset og derefter forsigtigt hælde væske i. Hold evt. et viskestykke over den hånd, du holder gryden med. Lad karamelsaucen koge i yderligere 5 minutter. Lad den køle ned, og rør evt. lidt vand i, hvis den er blevet for tyk. Servér karamelsaucen til udskåret frugt efter eget valg.   PRØV OGSÅ: Choko-fløde-karameller