Desserter

Kage med ricotta og blåbær

Den lækre cheesecake er ikke spor ”ostet”, da den laves med ricotta og mascarpone, og den sprøde bund af digestives kan evt. krydres med ½ tsk. kanel. Kagen kan holde sig i køleskabet i 1 uges tid, hvis den ikke når at blive spist inden

(8-10 personer)
200 g digestivekiks
110 g smeltet smør
250 g ricotta (1 bæger)
250 g mascarpone (1 bæger)
110 g sukker
3 æg
fintrevet skal af ½ økologisk citron
125 g blåbær

PYNT:
flormelis og kandiserede violer (knus dem i en morter)

TILBEHØR:
50-100 g blåbær

Blend kiksene med smørret, og fordel massen i en smurt springform på 20 cm beklædt med bagepapir i bunden. Sæt bunden i køleskabet, mens cremen tilberedes. Rør ricotta og mascarpone med sukker til en lind masse. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt imellem hvert. Vend citronskal og blåbær i massen. Fordel dejen over den kolde bund, og bag kagen i en 160° varm ovn i 60-65 minutter.
Lad kagen køle af, og pynt med flormelis og knuste kandiserede violer. Servér lidt friske blåbær til kagen.

RELEVANTE LINKS

Hindbæris med
kokosvafler
Gæster til
middag?
Køb i femina-
shoppen.dk
Læs mere om: