Desserter

Kage med ricotta og blåbær

24. juli 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Den lækre cheesecake er ikke spor ”ostet”, da den laves med ricotta og mascarpone, og den sprøde bund af digestives kan evt. krydres med ½ tsk. kanel. Kagen kan holde sig i køleskabet i 1 uges tid, hvis den ikke når at blive spist inden

(8-10 personer)200 g digestivekiks110 g smeltet smør250 g ricotta (1 bæger)250 g mascarpone (1 bæger)110 g sukker3 ægfintrevet skal af ½ økologisk citron125 g blåbær

PYNT:flormelis og kandiserede violer (knus dem i en morter)

TILBEHØR:50-100 g blåbær

Blend kiksene med smørret, og fordel massen i en smurt springform på 20 cm beklædt med bagepapir i bunden. Sæt bunden i køleskabet, mens cremen tilberedes. Rør ricotta og mascarpone med sukker til en lind masse. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt imellem hvert. Vend citronskal og blåbær i massen. Fordel dejen over den kolde bund, og bag kagen i en 160° varm ovn i 60-65 minutter.Lad kagen køle af, og pynt med flormelis og knuste kandiserede violer. Servér lidt friske blåbær til kagen.

RELEVANTE LINKS