Desserter

Jordbærkoldskål med mynte-gremolata

22. juli 2009
af Lone Kjær
TID: Ca. 20 min.En rigtig sommerfavorit er koldskål. Den smager altid bedst hjemmelavet og gerne med masser af danske jordbær og et friskt myntedrys

TID: Ca. 20 min.En rigtig sommerfavorit er koldskål. Den smager altid bedst hjemmelavet og gerne med masser af danske jordbær og et friskt myntedrys.Korn af 1 vaniljestang1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 æggeblommer)125 g sukker500 g jordbær1 økologisk citron1 liter kærnemælkMynte-gremolata:8 kviste frisk mynte30 g smuttede mandlerReven skal af 1 økologisk citron1. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.2. Skyl, nip og hak jordbærrene fint. Pisk jordbærrene i æggesnapsen. Tilsæt reven skal og saft af citronen og rør dernæst kærnemælk i.3. Hak mynte og mandler fint og vend det med reven citronskal. Server koldskålen med gremolataen til.Energi pr. person: 350 kcal. Fordelt på: protein 15%, kulhydrat 65%, fedt 20%