Desserter

Iskaffe med chokodrys

af Camilla Zarah Lawes 11. februar 2010
Foto: Columbus Leth
Forkæl dine gæster eller dig selv, med en skøn iskaffe som afslutning på den perfekte middag

50 g muscovadosukker2 æggeblommer(1 bæger pasteuriserede)2½ dl økologisk sødmælk2-3 spsk. instant-kaffe2½ dl piskeflødePYNT:50 g mælkechokolade, høvletPisk sukkeret godt sammen med æggeblommerne. Kog mælken, og hæld den i en tynd stråle i æggeblommerne, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og rør godt over svag varme, til den begynder at sætte sig. Rør instant-kaffen i, og lad det afkøle let. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i kaffecremen. Frys massen i en stor skål i 20 minutter. Vend derefter cremen rundt med en dejskraber. Gentag dette 2 gange til med 20 minutters mellemrum. Hæld massen i 4 kopper eller glas, og frys det ned i minimum 4 timer eller til dagen efter. Drys kaffeisen med høvlet chokolade, og servér straks.