chokoladenøddetærter
Desserter

Hvide chokoladenøddetærter med flagesalt

2. december 2015
af Camilla Biesbjerg Markussen og Mari Harjula
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk og Arto Vuohelainen
Flagesalten ligner iskrystaller på den hvide chokolade og tilføjer en skarp kant til chokoladens sødme. Se her, hvordan du laver hvide chokoladenøddetærter med flagesalt

Hvide chokoladenøddetærter med flagesalt 8 stk.

  Tid: 15 minutter. Ovntid: 10-15 minutter. Afkøling: Mindst 2 timer.    DET SKAL DU BRUGE TIL HVIDE CHOKOLADENØDDETÆRTER 56 hasselnøddekerner 250 g hvid chokolade 1 tsk. flagesalt 8 små aluminiumsforme eller muffinforme    Chokoladenøddetærter smager skønt - især hjemmelavede. Prød ogs de lækre nougat-nødde-brud - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du hvide chokoladenøddetærter med flagesalt

  Tænd ovnen på 180°. Fordel nødderne i et lille ovnfast fad, og rist dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne, og den brune hinde nemt løsner sig. Vend rundt i nødderne undervejs. Læg de varme nødder i et rent viskestykke, og nulr de løse hinder af. Hak den hvide chokolade groft, og smelt den i en skål over vandbad. Fordel chokoladen i 8 aluminiumsforme eller muffinforme. Fordel 7 ristede hasselnødder i hver form, og drys med lidt flagesalt. Sæt chokoladenøddetærterne i køleskabet i mindst 2 timer inden servering.   PRØV OGSÅ: Havregrynskugler de luxe