
Hurtig hindbæris med vafler af kokos
23. juni 2011Opskrift på vafler til 4 personer
VAFLER MED KOKOS (12 stk.)
50 g flormelis
50 g blødt smør
50 g hvedemel
3 spsk. kokosmel
ca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider
DRYS TIL VAFLER
store kokosflager
HINDBÆRIS
300 g hindbær, frosne
ca. 1 dl flormelis
2½ dl piskefløde
Prøv også: Vafler af chokolade med chokokaramel-sauce
Opskrift - sådan laver du hindbæris med vafler af kokos
1. Rør flormelis med det bløde smør, tilsæt hvedemel og kokosmel, og vend forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen tyndt ud i ovaler på ca. 4 x 8 cm. Drys med kokosflager. Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 4-6 minutter, til de er fint gyldne. Tag dem ud, og læg dem forsigtigt til afkøling på en rist.
2. Lav isen lige før servering: Tag hindbærrene ud af fryseren, og kom dem i en foodprocessor sammen med flormelis. Blend på fuld styrke, mens du hælder piskefløde i. Du kan også tilberede isen i en blender, ad flere gange. Servér straks med de sprøde kiks.