vafler
Desserter

Hurtig hindbæris med vafler af kokos

af Camilla Zarah Lawes 23. juni 2011
Foto: Lars Ranek
Prøv at bage de sprøde vafler, næste gang du skal servere is. Her ledsages kokosvaflerne af en lynhurtig hindbæris, men du kan bruge alle slags is af god kvalitet

Opskrift på vafler til 4 personer

VAFLER MED KOKOS (12 stk.)50 g flormelis50 g blødt smør50 g hvedemel3 spsk. kokosmelca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider

DRYS TIL VAFLERstore kokosflager

HINDBÆRIS300 g hindbær, frosneca. 1 dl flormelis2½ dl piskefløde

Prøv også: Vafler af chokolade med chokokaramel-sauce

Opskrift - sådan laver du hindbæris med vafler af kokos

1. Rør flormelis med det bløde smør, tilsæt hvedemel og kokosmel, og vend forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen tyndt ud i ovaler på ca. 4 x 8 cm. Drys med kokosflager. Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 4-6 minutter, til de er fint gyldne. Tag dem ud, og læg dem forsigtigt til afkøling på en rist.

2. Lav isen lige før servering: Tag hindbærrene ud af fryseren, og kom dem i en foodprocessor sammen med flormelis. Blend på fuld styrke, mens du hælder piskefløde i. Du kan også tilberede isen i en blender, ad flere gange. Servér straks med de sprøde kiks.