Desserter

Frisk dessert med citrusvaniljeis og citrussalat

af Louise Dandanell Ørsted 9. januar 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Sur, sød og saftig - en C-vitaminbombe af en dessert der smager fantastisk

Citrusvaniljeis med citrussalat (Tid: ca. 20 min. + frysning ca. 4 timer)

Nok til 12 små portioner is - de kan naturligvis laves større - til f.eks. 6 personer eller fryses i en stor form.IngredienserIs:2 bæger past. æggeblommer (4 stk.)3 spsk flormelis½ dl limecurd eller citronmarmelade3 dl piskefløde

Salat til 4 pers:1 grape2 appelsiner2 mandariner1 granatæble1-2 spsk friskrevet ingefær

LÆS MERE: C-vitaminer er sundt for dig og holder tilmed snuen på afstand - SØNDAG har samlet 5 fantastiske opskrifter med de rene C-vitaminbomber, se alle opskrifterne herFremgangsmådeLav først isen: Pisk æggeblommer og flormelis sammen.Rør limecurd/marmelade i. Pisk fløden til skum. Vend æggeblandingen samme med flødeskum og smag til, om der skal mere limecurd i. Frys straks isen i muffinforme el.lign. Du behøver ikke røre i isen under indfrysningen, der tager ca. 4 timer.Tilbered salaten: Skær skrællen af citrusfrugterne og skær dem i tynde skiver. Brug evt. en laksekniv. Rul granatæblet på bordet, flæk det og pil kernerne ud. Fordel citrusskiverne på et fad, pynt med friskrevet ingefær og granatæblekerner og anret evt. isen ovenpå.LÆS MERE: Hvis en citrussalat virker lige i overkanten, så prøv i stedet denne velsmagende melonsuppe med citronis - sund, sød, syrlig og en perfekt afslutning på et måltid. Se opskriften her