fastelavnsboller
Desserter

Fastelavnsboller

af Ulla Nielsen 30. januar 2008
Nemme boller, som kan fastelavnspyntes:Cirka 25 styk100 g flydende margarine2 dl mælk50 g sukker50 gram gær1 tsk saltca. 400-500 gram hvedemelEvt.

Nemme boller, som kan fastelavnspyntes:Cirka 25 styk100 g flydende margarine2 dl mælk50 g sukker50 gram gær1 tsk saltca. 400-500 gram hvedemelEvt. rosinerSådan gør duOpløs gæren i mælken, der skal have stuetemperatur. Tilsæt salt og sukker, og derefter mel lidt ad gangen. Tilsæt eventuelt rosiner. Ælt dejen til den er glat og smidig, og stil den til hævning, til den har dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og form den til cirka 25 boller, der efterhæver et kvarter. Pensl bollerne med æg, og bag dem i 10 minutter ved 225°.Mange børn bryder sig slet ikke om creme og alt for fede ting. Bag i stedet nogle ganske almindelige boller og pynt dem sammen med børnene med farvet glasur og sukkerpynt.Prøv også:KlatkagerIspinde af hindbærsaft