Donuts er nemme og sjove at lave selv, så lad dig ikke afskrække af den varme oliekogning.
Desserter

Donuts med matcha-te og ingefær

af Camilla Zarah Lawes 9. oktober 2017
Foto: Betina Hastoft
Donuts er sjove og nemme at lave selv, så lad dig ikke afskrække af den varme oliekogning.

30 min. + hævetid

75 g smør2½ dl sødmælk25 g gær100 g sukker1 tsk. salt2 ægSkal af 1 økologisk citron1 spsk. stødt ingefær600-700 g mel

Endvidere:Rapsolie til kogning

Glasur:200 g flormelis1 spsk. matcha-te1-2 æggehvider

Pynt:1 dl grønt krymmel

Sådan tilbereder du dine donuts:

Smelt smørret i mælken og lad blandingen blive håndvarm. Opløs gæren i mælkeblandingen og rør sukker og æg i. Tilsæt citronskal, stødt ingefær og derefter melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne klistre en smule.

Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time på et lunt sted.

Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. ½ cm tyk. Udstik cirkler på ca. 7 cm i diameter med en form eller et glas. Stik nu et hul i midten med en lille udstikker på 1,5 cm.

Lad kagerne hæve ½ time, inden du koger dem i den varme olie. Kog en eller to ad gangen og vend dem rundt et par gange under kogning. Lad dem køle af på fedtsugende papir.

Rør ingredienserne til glasuren sammen – den skal være tyktflydende. Glasér kagerne, når de er kølet af – og pynt med krymmel.

Donuts med kaffeglasur og chokolade er også uimodståelige