Desserter

Chokoladetrøffel med nødder

5. marts 2014
af Mai Knauer
Foto: Line Falck
Trøffel er intenst og syndigt. Det smelter lynhurtigt mellem fingrene, så man har en god undskyldning for at putte hele stykket i munden

Chokoladetrøffel med nødder (25 min/hviletid: natten over)

INGREDIENSER 100 g smuttede mandler 100 g valnødder 50 g pistacienødder 50 g paranødder 250 g mørk chokolade 200 g smør 2 æg, pasteuriserede 100 g tørrede figner 50 g tørrede abrikoser  

Opskrift - sådan laver du chokoladetrøffel med nødder

  1. Hak mandler og nødder groft i en foodprocessor/minihakker. Smelt chokolade og smør sammen over et vandbad. Rør nødderne i chokolademassen. Pisk æggene let med et piskeris, og rør dem i chokolademassen. Hak figner og abrikoser, og vend dem i chokolademassen.   2. Hæld massen i en aflang 1-liters bageform beklædt med bagepapir, og stil den på køl natten over. Sigt evt. kakaopulver over inden servering, og skær trøffelkagen i skiver, efterhånden som den spises.   PRØV OGSÅ: Macarons med chokolade-trøffel-creme