Desserter

Chokoladekage med rødvinsfigner

af Mai Knauer 19. december 2014
Chokoladekage med et minimum af mel, så den er blød og lækker. Rødvinsfignerne giver et ekstra pift

Chokoladekage med rødvinsfigner

  INGREDIENSER TIL CHOKOLADEKAGE 175 g mørk chokolade 125 g smør 150 g sukker 3 tsk. vaniljeessens 2 tsk. stødt kanel 4 store æg 2 spsk. hvedemel  ½ tsk. bagepulver 1 spsk. kakaopulver 1 knivspids salt flormelis til pynt 1 springform (18 cm i diameter)   RØDVINSFIGNER TIL CHOKOLADEKAGE 1 dl vand ½ flaske rødvin 1 dl brun rom 200-300 g sukker  1 håndfuld lyse rosiner 1 vaniljestang 8 nelliker 3 stjerneanis 2 kanelstænger 1 kg friske figner evt. atamon 1 glas med låg (ca. 1 l)    PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse  

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med rødvinsfigner

  1. Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt chokolade, vaniljeessens og kanel. Del æggene i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i dejen, og pisk det hele godt sammen. Sigt mel, bagepulver og kakao i dejen, og rør let. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i dejen. Smør formen, og beklæd bunden med bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag den ved 180° i ca. 40 minutter. Afkøl kagen, og drys med flormelis.   2. Rødvinsfigner: Kog vand, rødvin, rom, sukker, rosiner, den flækkede vaniljestang og krydderier op i en gryde. Tilsæt fignerne, og kog dem med i ca. 2 minutter. Tag gryden af varmen. Skold glasset med kogende vand, og skyl det evt. med atamon. Hæld figner og lage i, sæt låg på glasset, og afkøl.   3. Servér chokoladekage med rødvinsfigner.   PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage