Desserter

Chokoladekage med kokos

af Louisa Lorang, redigeret af redaktionen 25. oktober 2013
Denne lækre opskrift på chokoladekage med kokos er fra bogen Spisetid - god mad til store og små af Louisa Lorang.

8-10 personerDet skal du bruge:Dej

Tip!

Kagen kan opbevares i køleskab i flere dage. Tag den ud et par timer inden servering.

100 g kokosmel200 g sukker200 g smør200 g hakket mørk chokolade1-2 spsk. hvedemel6 ægsmør og bagepapir til formenKokostopping125 g smør100 g kokosmel175 g brun farin eller muscovadosukker2 spsk. kakaoSådan gør du:Rist kokossen til dejen let på en pande, til den er lysebrun, og du kan dufte den. Lad den køle af.Smelt sukker, smør og chokolade sammen over vandbad. Tænd ovnen på 175°.Pisk mel i chokolademassen, og derefter æggene et ad gangen. Rør til sidst ristet kokos i.Smør en form (22-24 cm i diameter) med smør, og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag den i den varme ovn i ca. 40-50 minutter, eller til den er færdigbagt (tjek med en strikkepind). Eller bag den i små forme i ca. 20 minutter. Lad kagen køle en smule.Kom smør, kokos og farin i en gryde, og lad smør og sukker smelte. Kom kakao i, og hæld massen på din chokoladekage. Bag den ved 220° i yderligere 5-10 minutter - pas på, at toppingen ikke bliver brændt.Servér kagen lun eller kold.