velkomstdrink
Drikke

Velkomstdrink: Trendy drinks, skønne sjusser og cosy cocktails

1. december 2018
af Susanne Gustafsson, Redaktionen
Udgivet første gang 1. december 2018. Foto: PR
En god velkomstdrink er den perfekte måde at starte festen på. Her får du 12 gode bud på velkomstdrinks til den perfekte middag.

Velkomstdrinks

Barchef Nick Kobbernagel fra Ruby i Nybrogade ved Gl. Strand fortæller, at danskernes øgede interesse for gastronomi også har øget nysgerrigheden efter nye smagsoplevelser og spændende drinks gevaldigt.

Og i dag må man gerne kunne smage spiritussen, og drinksene må gerne ha’ et bittert touch.

12 gode bud på velkomstdrinks

Americano Ren retro

Serveret første gang i Caffé Campari i Milano i 1860”erne. En retro men lækker velkomstdrink. 

Det skal du bruge:

3 cl Campari

3 cl sød vermouth

Danskvand

Appelsinskive

Sådan gør du:

Hæld Campari og vermouth i et højt glas fyldt med isterninger. Top op med danskvand. Rør rundt, og pynt med en appelsinskive, så har du den perfekte velkomstsdrink. 

Boulevardier

Intens smag og dybde med masser af karakter. Perfekt, når dagen går på hæld og gæsterne kommer. 

Det skal du bruge:

3 cl Bourbon

2 cl Martini Rosso

2 cl Aperol

Sådan gør du: 

Rør ingredienserne med masser af isterninger, og hæld drinken over i et afkølet cocktailglas pyntet med appelsinskal.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Campari Spritz

Campari Spritz er Milanesernes foretrukne velkomstdrink når gæsterne kommer på besøg. Du kan vælge at lave den som en velkomstdrink med hvidvin, prosecco eller noget helt tredje, 

Det skal du bruge: 

3 dele mousserende vin (fx prosecco, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør

2 dele Campari

1 del danskvand appelsin

Sådan gør du:

Fyld et stort vin- eller drinkglas med isterninger. Tilsæt ingredienserne, og pynt med en halv appelsinskive og evt. et sugerør.

Camparrot Innovativ

Camparrot Innovativ er nydelse anno 2013, udviklet af Nick Kobbernagel, Ruby. En frisk velkomstdrink med gin, der går an uanset anledningen.

Det skal du bruge: 

4 cl gin

2 cl Campari

2 cl citronjuice

3 cl gulerodsjuice

1 cl sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane)

1 knsp. salt Evt. jernurt

Sådan gør du:

Shake alle ingredienser med is i en shaker, si drinken over i et højt glas, og servér straks. Pynt evt. med jernurt.

Daiquiri Invertido

Daiquiri Invertido er en kommende klassiker dine gæster vil elske. Det er en simpel velkomstdrink med rom og licor, som du ikke kan fejle med.

Det skal du bruge:

4,5 cl Licor 43

3 cl friskpresset lime (eller Rose’s lime)

1,5-2 cl hvid rom

Sådan gør du:

Shake ingredienserne grundigt med is i en shaker, og servér straks velkomstdrinken. 

Daiquiri No43

Daiquiri No43 – Superraffineret og enkel velkomstdrink med hvid rom og frisk lime. 

Det skal du bruge:

4,5 cl hvid rom

1,5 cl friskpresset lime (eller Rose’s lime)

1 cl friskpresset appelsin

2,5 cl Licor 43

Sådan gør du:

Shake ingredienserne med isterninger i en shaker, og servér straks velkomstdrinken.

Negroni

Negroni Spagliato er en rendyrket klassiker med en velbalanceret, karakterfuld smag. En variant over den populære Americano. Her får du en velkomstfrink med campari og gin, som dine gæster med garanti vil elske.

Det skal du bruge:

3 cl gin

3 cl Campari

3 cl sød vermouth

Sådan gør du:

Hæl ingredienserne i et lavt glas fyldt med isterninger. Rør rundt, og pynt med en appelsinskive. Tip: Ønsker du en lettere og mildere udgave, kan ginen erstattes med prosecco eller anden tør, mousserende vin, og så har du en ”Negroni Spagliato”, der blot er en velkomstdrink med asti eller hvidvin.

Old Fashioned

Old Fashioned er en genvej til den vidunderlige klassiker fra 1880.

Det skal du bruge:

4,5 cl bourbon

1,5-2 cl Licor 43

4 dråber Angostura

Isterninger

Sådan gør du:

Rør det hele sammen direkte I glasset og server derefter din velkomstdrink.

Orange

Orange er en frisk og elegant velkomstdrink. Her får du den perfekte velkomstdrink med vodka og aperol, der passer perfekt til de festlige lejligheder.

Det skal du bruge:

3 cl vodka – evt. appelsinvodka

3 cl Aperol 3 cl friskpresset grapefrugtsaft

3 cl frisk citronsaft 1,5 cl sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane)

1 pasteuriseret æggehvide

Appelsinskive

Sådan gør du:

Shake ingredienserne grundigt med isterninger i en shaker, og si drinken over i et vinglas med masser af isterninger. Pynt med en appelsinskive, og servér straks straks din velkomstdrink med vodka. 

Papirflyveren

Papirflyveren er en raffineret drink med en perfekt balance af sødt, syrligt, stærkt og bittert. En kommende klassisk velkomst med den populære aperol. 

Det skal du bruge:

4 cl Four Roses Bourbon

1,5 cl Aperol

1 cl Campari

1,5 cl frisk citronsaft

1,5 cl sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane)

Sådan gør du:

Shake ingredienserne med isterninger i en shaker, og si drinken over i et afkølet cocktailglas. Servér straks velkomstdrinken.

Razputin

Razputin er en forførende og festlig drink. Velkomstdrinken med champagne er frisk og lækker med smagen af hindbær. Udviklet af barchef Nick Kobbernagel, Ruby.

Det skal du bruge: 

6 friske hindbær

1,5 cl Campari

1,5 cl hindbærlikør

1 cl sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane)

Tør champagne eller anden tør mousserende vin

Sådan gør du:

Shake ingredienserne i en shaker, og si det forsigtigt over i et champagneglas. Top op med tør champagne og server straks velkomstdrinken.

Spanish Coffee

Spanish Coffee skal du passe på – den kan være vanedannende. Denne velkomstdrink med licor og kaffe kan du nemt blive afhængig af - det samme kan dine gæster!

Det skal du bruge:

2-4 cl Licor 43

Frisk varm, stærk kaffe flødeskum evt. kanel

Sådan gør du:

Hæld først Licor 43 op i et højt glas, og fyld derefter op med kaffe. Top med flødeskum og evt. et drys kanel og server derefter velkomstdrinken.