isbombe
Desserter

Isbombe med brombær og guldstøv

Den forgyldte fristelse har en skal af blond chokolade. Slår du hul på guldet, dukker lilla brombæris frem. Her får du opskriften på en skøn isbombe med brombær og guldstøv

Isbombe med brombær og guldstøv

Tid: 30 minutter. Frysetid: 2 timer, gerne natten over
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g Dulcey-chokolade 32 % fra Valrhona
1 silikoneform med halvkugler (7 cm i diameter)
 
 
BROMBÆRIS
230 g brombær
150 g sukker 
1 dl piskefløde
1 dl minimælk 
lidt citronsaft
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PYNT
evt. spiseligt guldstøv
 
PRØV OGSÅ: Cookie-sandwich med nougatis
 

Opskrift - sådan laver du isbombe med brombær og guldstøv

 
1. Smelt chokolade i en skål over vandbad, og pensl et tyndt lag chokolade i 4 halvkugler i formen. Sæt formen i fryseren, mens du laver isen.
 
2. BROMBÆRIS: Skyl brombær. Blend brombær, sukker, fløde og mælk sammen i en blender. Smag til med citronsaft. Kør massen på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i chokoladeskallerne. Sæt isbomberne i fryseren i et par timer, gerne natten over.
 
3. SERVERING: Vip forsigtigt isbomberne ud på tallerkener eller et serveringsfad. Pensl dem evt. med guldstøv, og servér straks.
 
TIP: Kan du ikke få fat i Dulcey-chokoladen, kan du sagtens bruge en hvid eller lys chokolade af god kvalitet i stedet. Spiseligt guldstøv fås i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.
 
 
 

 

Læs mere om: