Udgivet første gang d. 1. september 2017 Foto: Columbus Leth
Den forgyldte fristelse har en skal af blond chokolade. Slår du hul på guldet, dukker lilla brombæris frem. Her får du opskriften på en skøn isbombe med brombær og guldstøv.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
100 g Dulcey-chokolade 32 % fra Valrhona
1 silikoneform med halvkugler (7 cm i diameter)
BROMBÆRIS
230 g brombær
150 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl minimælk
lidt citronsaft
PYNT
evt. spiseligt guldstøv
Opskrift - Sådan laver du isbombe med brombær og guldstøv
Smelt chokolade i en skål over vandbad, og pensl et tyndt lag chokolade i 4 halvkugler i formen. Sæt formen i fryseren, mens du laver isen.
BROMBÆRIS: Skyl brombær. Blend brombær, sukker, fløde og mælk sammen i en blender. Smag til med citronsaft. Kør massen på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i chokoladeskallerne. Sæt isbomberne i fryseren i et par timer, gerne natten over.
SERVERING: Vip forsigtigt isbomberne ud på tallerkener eller et serveringsfad. Pensl dem evt. med guldstøv, og servér straks.
TIP: Kan du ikke få fat i Dulcey-chokoladen, kan du sagtens bruge en hvid eller lys chokolade af god kvalitet i stedet. Spiseligt guldstøv fås i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.