isbombe dessert
Mad

Isbombe med brombær og guldstøv

9. november 2021
af Maja Ambeck Vase
Udgivet første gang d. 1. september 2017 Foto: Columbus Leth
Den forgyldte fristelse har en skal af blond chokolade. Slår du hul på guldet, dukker lilla brombæris frem. Her får du opskriften på en skøn isbombe med brombær og guldstøv.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g Dulcey-chokolade 32 % fra Valrhona
  • 1 silikoneform med halvkugler (7 cm i diameter)

BROMBÆRIS

  • 230 g brombær
  • 150 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl minimælk
  • lidt citronsaft

PYNT

  • evt. spiseligt guldstøv

Opskrift - Sådan laver du isbombe med brombær og guldstøv

  1. Smelt chokolade i en skål over vandbad, og pensl et tyndt lag chokolade i 4 halvkugler i formen. Sæt formen i fryseren, mens du laver isen.
  2. BROMBÆRIS: Skyl brombær. Blend brombær, sukker, fløde og mælk sammen i en blender. Smag til med citronsaft. Kør massen på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i chokoladeskallerne. Sæt isbomberne i fryseren i et par timer, gerne natten over.
  3. SERVERING: Vip forsigtigt isbomberne ud på tallerkener eller et serveringsfad. Pensl dem evt. med guldstøv, og servér straks.

TIP: Kan du ikke få fat i Dulcey-chokoladen, kan du sagtens bruge en hvid eller lys chokolade af god kvalitet i stedet. Spiseligt guldstøv fås i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.

Læs også