Fire glas med passionsmousse - med orangebrændte marengstoppe
Mad

Passionsmousse med marengs

28. oktober 2021
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Flot ser det ud, når du anretter mousserne i cocktailglas på fod. Her får du opskriften på passionsmousse med marengs
4 personer
Tid i alt 2 t og 30 min

Det skal du bruge

  • 4 blade husblas
  • 4 æg
  • 120 g sukker
  • 8 passionsfrugter
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 2½ dl piskefløde

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 sprøjtepose med rund tylle
  • 1 lille gasbrænder

Til servering

  • evt. spiselige stedmoderblomster

Passionsmousse med marengs

  1. Mousse: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Del æggene i blommer og hvider. Brug en elpisker og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse.
  2. Skær 4 passionsfrugter i halve, og skrab frugtkødet ud med en ske. Blend passionsfrugtkødet med en stavblender eller i en minihakker, og pres det igennem en sigte. Vend den sigtede passionsfrugtsaft i æggemassen. Bring citronsaft i kog i en gryde, og tag gryden fra varmen.
  3. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i den varme citronsaft; pisk blandingen i æggemassen.
  4. Pisk fløden til skum, og vend det i ægge-citronmassen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem i.
  5. Skær de resterende 4 passionsfrugter over, og skrab frugtkødet ud i 4-6 serveringsglas. Hæld moussen over, og sæt glassene på køl i mindst 2 timer.
  6. Marengs: Pisk æggehviderne stive, og pisk sukker i, lidt ad gangen, til det er opløst, og marengsmassen er helt stiv.
  7. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt en stor marengstop ud på hver mousse. Brænd overfladen let med en lille gasbrænder. Pynt evt. med blomster.

TIP: I stedet for stedmoderblomster kan desserten pyntes med f.eks. citronmelisse eller mynte.

Sådan laver du den bedste hjemmelavede mousse

Mousse består af æg, sukker og fløde – æggene spiller en central rolle, du skal nemlig piske æggehviderne separat, indtil de danner stive toppe. Brug en ren skål til æggehviderne og en anden til de øvrige ingredienser.

Pas på med at overpiske, når alle ingredienserne er blandet godt sammen. Overpiskning kan føre til, at moussen skiller.

Efter at have lavet en mousse, skal den gerne et par timer på køl inden servering. Dette hjælper med at stabilisere den.

Læs også