Opskrift på kransekage - masser af inspiration
Mad

Kransekage til nytår: Opskrifter på hjemmelavet kransekage

29. september 2021
af Charlotte Hallbæck
Foto: Anders Schønnemann m.fl.
Kransekagen markerer både slutningen på det gamle og starten på det nye år, så den skal selvfølgelig sidde lige i skabet! Det er heldigvis nemt at lave en god, hjemmelavet kransekage. Her får du en god grundopskrift samt inspiration til de lækreste kransekager!

Grundopskrift på kransekage

  • 400 g rå marcipan
  • 30 g hakkede, smuttede mandler eller mandelmel
  • 75 g flormelis
  • 1 æggehvide, letpisket

Sådan laver du kransekage

  1. Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelis, meget finthakkede mandler (mandelmel) og æggehvide til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker, og tryk dem flade (læg evt. film under).

  2. Fold marcipanen, så du får en trekantet stang. Læg stængerne på en plade med bagepapir. Bag dem naturel, eller pensl med lidt æggehvide.

  3. Sæt en ekstra plade under i ovnen, så kransekagen ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er lysebrune.

  4. Lad dem køle af på en rist.

  5. Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.

Den bedste hjemmelavede kransekage

Der er ikke noget, der smager så godt som et stykke sødt og delikat kransekage til nytårschampagnen, når klokken slår 12. Har du mod på det, kan du lave den selv i stedet for at købe den færdig hos bageren eller i supermarkedet. Det er faktisk ikke så svært at lave den lækre kransekagekonfekt selv. Du kan helt selv bestemme, om du vil kaste dig ud i et højt kransekagetårn eller blot vil lave små kransekagesnitter. Uanset, hvad du er til, kan denne nemme grunopskrift på kransekage bruges.

Nem, klassisk kransekage

En klassisk opskrift på kransekage er faktisk super simpel, da den kun indeholder få ingredienser. Alt du skal bruge til en traditionel kransekagemasse er marcipan, flormelis og æggehvider. Her har vi lavet kransekage med mandelmel for at justere konsistensen lidt, men hvis kransekagen ikke er for blød, kan mandelmel også udelades.

Brug gerne ren, rå marcipan til din kransekage, da det giver den blødeste og lækreste mandelsmag. Ren, rå marcipan kan købes i velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt lave hjemmelavet marcipan til kransekagen.

Hjemmlavet marcipan til kransekage

Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv. Alt du skal bruge er mandler og sukker. Find den nemme opskrift på hjemmelavet marcipan her.

Festlige kransekage-opskrifter

Den klassiske kransekage kan serveres til alverdens fester, og kan nemt varieres med forskellige smage. Hvis du skal servere kransekage til en større fest, er et kransekagetårn altid imponerende, og hvis du har færre gæster, kan du servere lækre, små kransekagesnitter. Du kan også pifte den klassiske kransekage op ved at tilsætte lækre smage, som nougat, hindbær og lakrids eller tilsætte andre nødder end blot mandler, som pistacie eller hasselnødder til kransekagen.

Måske er du mest til den klassiske kransekage, eller måske vil du gerne kaste dig ud i en mere moderne kransekage i år? Her kan du finde masser af inspiration og opskrifter til de bedste kransekager til både nytår og store såvel som små fester.

Perfekt lille kransekagetårn.

Kransekagetårn

Plejer du at købe en kransekage hos bageren til nytårsaften? Det er der faktisk ingen grund til, for det tager kun en times tid at bage den selv af lutter gode råvarer. Her viser vi dig trin-for-trin, hvordan du laver et kransekage-tårn til årets sidste aften. Få opskriften på et kransekagetårn her.

Friskbagte kransekagestykker.

Kransekage med nougat

Små kransekagestykker med fyld er nougat er, næst efter kransekagetårnet, en af de mest populære typer af kransekagekonfekt. De lækre små snitter med både marcipan og nougat er superlækre og nemme at lave. Prøv opskriften på kransekage med nougatfyld her.

Små, lyserøde kransekager.

Kransekage med hindbær

Vil du give den klassiske kransekage et friskt tvist, så prøv denne lyserøde kransekage med smag af hindbær. Kransekagestykkerne er både festlige i smag og udseende. Få opskriften på kransekage med hindbær her.

Sød kransekagekonfekt.

Kransekagekonfekt

Kransekage lavet som konfekt og pyntet med totalt syndige cocktailbær, så de er helt retro. Find opskriften på kransekagekonfekt her.

Kransekager sprøjtet som stjerner - med nougat og nødder.

Kransekagestjerner med nougat og nødder

Disse superlækre og nemme kransekager med nødder og nougat kan du trygt kaste dig ud i. De små kransekagebidder er nemme at lave og de smager skønt. Få opskriften på kransekagestjerner med nougat og nødder her.

Små kransekage-macarons.

Kransekage-macarons

De små kransekage-macarons er perfekte, små hapsere til lækkersultne nytårsgæster. Dessertkokken Nikolaos Strangas giver dig opskriften på kransekage-macarons med nougat her.

Kransekage på bund af chokolade.

Kransekage med pistacie

En klassisk kransekage har masser af mandelsmag fra marcipanen, men denne udgave af kransekage får også smag fra de lækre, grønne pistacienødder. Prøv opskriften på kransekage med psitacie her.

Kransekagecupcakes.

Kransekage-cupcakes

Servér årets kransekage i en ny, festlig udgave som disse kransekage-cupcakes, der har dobbelt op på marcipan med mazarinbund og kransekagetop. Få opskriften på kransekage-cupcakes her.

kransekage opskrift

Ægte hjemmelavet kransekage

Jo, de andre var også hjemmelavede, men med denne opskrift kan alle gæsterne få lov til at lave deres helt egen kransekage - eller i hvert fald pynte den. Gør nytårsdesserten ektra festlig med denne opskrift på kransekage-fondue.

Læs også