Chokolade-isbomber med lakrids
Tid: 25 minutter. Frysetid: 5-6 timer
Antal personer: 8
DET SKAL DU BRUGE
150 g mørk chokolade
6 æggeblommer
100 g sukker
½ l piskefløde
TIL SERVERING
ca. 1 dl groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow
PRØV OGSÅ: mørk chokoladeis med brownie-stykker
Opskrift - sådan laver du chokolade-isbomber med lakrids
1. Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum. Vend flødeskummet i æggemassen, og vend derefter forsigtigt den smeltede chokolade lidt hurtigt i. Hæld iscremen i en plastikbeholder, og sæt den i fryseren i 4-5 timer, til isen er frossen. Lav herefter kugler af isen med en isske, og læg dem på et fad beklædt med bagepapir. Sæt fadet med iskugler i fryseren i ca. 1 time, til iskuglerne er helt hårde.
2. SERVERING: Hæld lakridspulveret i en dyb tallerken, og rul iskuglerne i lakridspulveret, så de er helt dækket. Servér straks.