chokolade-isbomber
Desserter

Chokolade-isbomber med lakrids

1. juli 2017
af Christine Bille Nielsen
Foto: Henrik Freek
Lav den lækreste chokoladeis fra bunden – helt uden ismaskine! Det grove lakridsdrys gør bare isen endnu bedre. Her får du opskriften på de lækreste chokolade-isbomber med lakrids

Chokolade-isbomber med lakrids

Tid: 25 minutter. Frysetid: 5-6 timer Antal personer: 8   DET SKAL DU  BRUGE 150 g mørk chokolade 6 æggeblommer 100 g sukker ½ l piskefløde  
  TIL SERVERING ca. 1 dl groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow   PRØV OGSÅ: mørk chokoladeis med brownie-stykker  

Opskrift - sådan laver du chokolade-isbomber med lakrids

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum. Vend flødeskummet i æggemassen, og vend derefter forsigtigt den smeltede chokolade lidt hurtigt i. Hæld iscremen i en plastikbeholder, og sæt den i fryseren i 4-5 timer, til isen er frossen. Lav herefter kugler af isen med en isske, og læg dem på et fad beklædt med bagepapir. Sæt fadet med iskugler i fryseren i ca. 1 time, til iskuglerne er helt hårde.   2. SERVERING: Hæld lakridspulveret i en dyb tallerken, og rul iskuglerne i lakridspulveret, så de er helt dækket. Servér straks.