Blåbærtærte med vaniljecreme
Desserter

Blåbærtærte med vaniljecreme

Tærten smager både friskt og sødt af dejlige blåbær, og cremen er så god, at du får lyst til at drikke den af kanden. Her får du opskriften på en skøn blåbærtærte med vaniljecreme

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

50 g smør
125 g hvedemel
1 spsk. sukker
1 æggeblomme
15 g makroner
300 g blåbær
2 spsk. flormelis
1 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
1 tærteform, ca. 24 cm i diameter

VANILJECREME

4 æggeblommer
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
2 dl piskefløde
2 dl sødmælk

Opskrift - sådan laver du blåbærtærte med vaniljecreme

 
1. Smuldr smør og mel sammen med fingrene. Tilsæt sukker, og saml dejen hurtigt med en æggeblomme. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 20 minutter. Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Knus makronerne, og drys dem ud i tærtebunden. Vend blåbærrene med flormelis og majsstivelse, og fordel dem over makronerne. Bag tærten i ovnen i 30 minutter.
 
2. VANILJECREME: Pisk æggeblommerne luftige med vaniljekorn og sukker, brug en elpisker. Hæld fløde og sødmælk i en gryde, og læg læg den tomme vaniljebælg i – varm det op til lige under kogepunktet. Hæld væsken i en tynd stråle ned i skålen
med æggeblommerne, mens du pisker. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op, til den begynder at tykne. Den må ikke koge. Lad cremen køle af, før du serverer den sammen med den nybagte blåbærtærte.