mandeltærte
Desserter

Mandeltærte med jordbær og rabarber

Det er ingen hemmelighed, at jordbær og rabarber virkelig klæder hinanden. Her er de bragt sammen i en ganache på en sprød mandelbund med marcipanfyld. Her får du opskriften på mandeltærte med jordbær og rabarber - lavet af Ditte Julie Jensen fra "Den store bagedyst"

Mandeltærte med jordbær og rabarber

 
Tid: 50 minutter. Afkøling: I alt 2½ time. Bagetid: 15-20 minutter.
Antal personer: 6-8.
 
MANDELMØRDEJ
200 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg, str. m/l
en aflang tærteform af aluminium
 
 
MARCIPANFYLD
100 g marcipan
100 g rørsukker
50 g blødt smør
1 æg, str. m/l
1 spsk. hvedemel
1 knivspids saltsaft af ½ citron
5 friske jordbær
 
JORDBÆR-RABARBER-GANACHE
150 g jordbær
100 g rabarber
2 spsk. vand
200 g god hvid chokolade
 
PYNT
2-3 dl vand
½ dl rørsukker
½ spsk. citronsaft
1 rabarber
3 friske jordbær
evt. lidt overskydende ganache
evt. spiselige blomster
 
PRØV OGSÅ: Mandeltærte med æblefyld
 

Opskrift - sådan laver du mandeltærte med jordbær og rabarber

 
1. MANDELMØRDEJ: Sigt mel, mandelmel og flormelis. Smuldr smørret heri, til det ligner revet ost. Ælt ægget i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle til 2-3 mm’s tykkelse, og læg den i formen.
 
2. MARCIPANFYLD: Ælt marcipan, sukker og smør godt sammen. Rør æg i, og rør herefter hvedemel, salt og citronsaft i massen, til den er ensartet. Rens jordbær, og skær dem i små stykker. Fordel marcipanmassen på den ubagte tærtebund, og fordel jordbærstykkerne over marcipanmassen. Pres dem let ned i massen. Bag tærten i ovnen ved 190° varmluft i 15-20 minutter, og afkøl helt i formen.
 
3. JORDBÆR-RABARBER-GANACHE: Rens jordbær og rabarber. Snit rabarberne. Kog jordbær og rabarber i 2 spsk. vand i en gryde i 10-15 minutter under låg. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Sigt jordbær-rabarber-saften hen over chokoladen, og pres evt. med en ske, så du får al saften med. Rør forsigtigt rundt med en gummidejskraber, til ganachen er blank og glat. Hæld forsigtigt ganachen hen over den kolde tærte. (Gem gerne en smule ganache. Lad den stå ved stuetemperatur og blive til en tyk trøffel, som du kan sprøjte små toppe på tærten med). Stil tærten på køl i ca. 2 timer. Tag tærten ud af formen, og sæt den på et fad.
 
4. PYNT: Kog en lage af vand, sukker og citronsaft. Skær rabarber i tynde bånd med en tyndskræller, og dyp dem i den kogende lage i 30-60 sekunder. Afdryp på et rent viskestykke. Dekorér kagen med rabarberstrimler, halve jordbær og evt. lidt ganache sprøjtet i små toppe, og blomster.