Desserter

Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

af Annemette Voss fra bogen "Bagelyst" 27. juni 2014
foto: Sif Meincke
Det kræver lidt fingerfærdighed at forme de varme kager til kræmmerhuse, men det er sjovt, og man bliver så glad, når det lykkes!

Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum (16 stk)

INGREDIENSER

KRÆMMERHUSE 3 æg 150 g sukker 125 g hvedemel ½ dl vand lidt smør til bagepladen   FYLD TIL KRÆMMERHUSE 1 bakke friske jordbær skal og saft af 2 usprøjtede limefrugter 4 dl piskefløde  

Opskrift - sådan laver du kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

  1. Kræmmerhuse: Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand i. Smør en bageplade med smør, og form ovale kager af dejen smurt tyndt ud med en ske – højst 4 kager på samme plade. Bag kagerne i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter, til de er meget let gyldne. Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme. Lad kræmmerhusene køle af.   2. Fyld til kræmmerhuse: Rens jordbærrene; skær dem i mindre tern, og vend dem i limesaft. Riv limeskallen, eller skær den i strimler. Pisk fløden til let skum. Fyld kræmmerhusene med flødeskum, og top med jordbær og limeskal