Desserter

Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

af Annemette Voss fra bogen "Bagelyst" 15. februar 2022
foto: Sif Meincke
Det kræver lidt fingerfærdighed at forme de varme kager til kræmmerhuse, men det er sjovt, og man bliver så glad, når det lykkes!
16 stk

KRÆMMERHUSE

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • ½ dl vand
  • lidt smør til bagepladen

FYLD TIL KRÆMMERHUSE

  • 1 bakke friske jordbær
  • skal og saft af 2 usprøjtede limefrugter
  • 4 dl piskefløde

Opskrift - sådan laver du kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

 

1. Kræmmerhuse: Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand i. Smør en bageplade med smør, og form ovale kager af dejen smurt tyndt ud med en ske – højst 4 kager på samme plade. Bag kagerne i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter, til de er meget let gyldne. Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme. Lad kræmmerhusene køle af.

 

2. Fyld til kræmmerhuse: Rens jordbærrene; skær dem i mindre tern, og vend dem i limesaft. Riv limeskallen, eller skær den i strimler. Pisk fløden til let skum. Fyld kræmmerhusene med flødeskum, og top med jordbær og limeskal