Desserter
Brombærtærte med vaniljecreme
De søde mørke brombær hører til efterårets store stjerner. Nyd dem i denne sprøde tærte, der ikke tager skade af at blive serveret med iskold vaniljeis. Her får du opskriften på brombærtærte med vaniljecreme
Tirsdag, 20. september 2016 - 11:50 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
Brombærtærte med vaniljecreme
Tid: 20 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: 30 minutter
Antal kagestykker: 12
DET SKAL DU BRUGE
50 g mandler
400 g friske brombær
TÆRTEDEJ
150 g blødt smør
100 g sukker
1 nip salt
1 tsk. vaniljesukker
250 g hvedemel
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand
tærteform af metal,
diameter 30 cm
smør til formen
VANILJECREME
125 g blødt smør
125 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
Opskrift - sådan laver du brombærtærte med vaniljecreme
1. TÆRTEDEJ: Rør smør, sukker og salt godt sammen. Tilsæt vaniljesukker, mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtigt sammen til en klump. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. 30 minutter. Rul dejen ud til en stor cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform. Tænd ovnen på 180°.
2. VANILJECREME: Rør smør sammen med brun farin og vaniljesukker. Fordel cremen på tærtebunden. Hak mandlerne, og drys dem over cremen. Fordel brombærrene oven på cremen, så de ligger helt tæt. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Den smager allerbedst friskbagt og lun.