brombærtærte
Desserter

Brombærtærte med vaniljecreme

af Marie Melchior 26. april 2022
Foto: Betina Hastoft
De søde mørke brombær hører til efterårets store stjerner. Nyd dem i denne sprøde tærte, der ikke tager skade af at blive serveret med iskold vaniljeis. Her får du opskriften på brombærtærte med vaniljecreme
30 min 12 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g mandler
  • 400 g friske brombær

TÆRTEDEJ

  • 150 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • 250 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand 
  • tærteform af metal, diameter 30 cm
  • smør til formen

VANILJECREME

  • 125 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker

1. TÆRTEDEJ: Rør smør, sukker og salt godt sammen. Tilsæt vaniljesukker, mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtigt sammen til en klump. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. 30 minutter. Rul dejen ud til en stor cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform. Tænd ovnen på 180°.

 

2. VANILJECREME: Rør smør sammen med brun farin og vaniljesukker. Fordel cremen på tærtebunden. Hak mandlerne, og drys dem over cremen. Fordel brombærrene oven på cremen, så de ligger helt tæt. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Den smager allerbedst friskbagt og lun.