æbletærte
Desserter

Æbletærte med kanelsukker

af Mai Knauer 29. august 2014
Foto: Columbus Leth
Æbletærte går man aldrig helt galt i byen. Denne æbletærte er lige så velsmagende, som den er smuk at se på. Få opskriften på æbletærte med kanelsukker her
8 personer

TÆRTEBUND

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tærteform, gerne med aftagelig bund (25 cm i diameter)

FYLD

  • 3-4 syrlige æbler
  • 1-2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

TIL SERVERING

  • 2½ dl piskefløde

Opskrift - sådan laver du æbletærte med kanelsukker

  1. Tærtebund: Skær smørret i stykker, og pisk det luftigt med sukkeret, enten i en foodprocessor eller med en elpisker. Tilsæt æg og hvedemel, og rør dejen sammen, til den er jævn. Beklæd tærteformen med bagepapir, og pres dejen jævnt ud i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
  2. Fyld: Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver. Læg skiverne tæt sammen oven på dejen. Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne. Bag æbletærten i en 175° varm ovn i 35-40 minutter.
  3. Servering: Pisk fløden til skum, og servér som tilbehør til den lune æbletærte.