

Pæretærte med marcipan og chokolade
DET SKAL DU BRUGE
- 200 g hvedemel
- 25 g sukker
- 125 g marcipan
- 2 spsk kakao
- 150 g smør
- 1 æggeblomme
FYLD
- 4-5 faste pærer
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 100 g marcipan
- 100 g chokolade
- 3 æg
Pæretærte er en rigtig efterårstærte, nærmest obligatorisk når efterårsstormene banker på.
Og når det oven i købet er en tærte med marcipan og chokolade, så skulle man da næsten være et skarn, hvis man ikke lige kunne klemme et stykke mere ned.
Sådan laver du pæretærte
-
Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao, og smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblomme og lad den hvile i 30 min. i køleskabet.
-
Rul tærtedejen ud, så den passer til en tærteform, diam. 24-26 cm.
-
Fyld: Skræl og halver pærerne, fjern kernehuset med en ske og læg pærerne på tærtebunden.
-
Rør smør, sukker og marcipan blødt, rør smeltet chokolade i og pisk æggene i et ad gangen. Hæld blandingen over pærerne.
-
Bag din tærte ved 200 grader nederst i ovnen i ca. 35 min.
-
Server den færdige pæretærte med marcipan og chokolade lun eller kold med creme fraiche eller flødeskum.
Er du helt vild med chokolade? Klik dig igennem det inspirerende galleri med 25 fantastiske opskrifter med chokolade: