Pæretærte med marcipan og chokolade
Desserter

Pæretærte med marcipan og chokolade

af Gitte Heidi Rasmussen 29. marts 2021
Foto: Bjørn Rasmussen
Der er intet som en lun pæretærte med et skefuld creme fraiche eller flødeskum, der tilfredstiller lækkersulten. Denne opskrift på pæretærte er himmelsk med både marcipan og chokolade!

Det skal du bruge til pæretærte med marcipan og chokolade:

  • 200 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 125 g marcipan
  • 2 spsk kakao
  • 150 g smør
  • 1 æggeblomme

Marcipan-chokoladefyld:

  • 4-5 faste pærer
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g chokolade
  • 3 æg

Sådan laver du pæretærte

  1. Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao, og smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblomme og lad den hvile i 30 min. i køleskabet.

  2. Rul tærtedejen ud, så den passer til en tærteform, diam. 24-26 cm.

  3. Marcipan-chokoladefyld: Skræl og halver pærerne, fjern kernehuset med en ske og læg pærerne på tærtebunden.

  4. Rør smør, sukker og marcipan blødt, rør smeltet chokolade i og pisk æggene i et ad gangen. Hæld blandingen over pærerne.

  5. Bag din tærte ved 200 grader nederst i ovnen i ca. 35 min.

  6. Server den færdige pæretærte med marcipan og chokolade lun eller kold med creme fraiche eller flødeskum.

Prøv også: Æblekage med honningristet nødderasp

Hjemmebagt pærtærte med marcipan og chokolade

Pæretærte er en rigtig efterårstærte, nærmest obligatorisk når efterårsstormene banker på. Og når det oven i købet er en tærte med marcipan og chokolade, så skulle man da næsten være et skarn, hvis man ikke lige kunne klemme et stykke mere ned. Vi sikrer dig i hvert fald, at denne pæretærte med marcipanfyld er et sikkert hit, hvis du får gæster. 

Opskriften på pæretærte er tilmed nem at lave, og fyldet med pære, marcipan og chokolade sikrer en snasket tærte, der stadig er god, hvis du bager den en dag i forvejen. 

Sød tærte til dessert

Denne opskrift på pæretærte med marcipan og chokolade minder lidt om den klassiske dessert pære belle helene, som består af pocherede pærer, chokoladesauce og vaniljeis. Denne søde tærte kan derfor sagtens serveres som dessert efter en lækker middag - gerne med en god vaniljeis.