En skøn mazarintærte fyldt med lækre hasselnødder. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som det søde punktum efter en god middag. Her får du opskriften på den lækreste mazarintærte med hasselnødder.
8 min8 personer
Kagebund:
125 g smør + lidt til formen
130 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 æg
125 g flormelis
½ dl piskefløde
Nøddefyld:
200 g hasselnøddekerner
125 g smør
½ dl piskefløde
20 g hvedemel
80 g rørsukker
Chokoladekant:
200 g mørk chokolade, f.eks. mørk overtræk fra Odense
Lækker mazarinkage med hasselnødder
Der bliver mazarinkage til cirka 8 personer i denne opskrift. Hasselnødderne giver en fantastisk smag til denne tærte, der er perfekt til eftermiddagskaffen eller en hyggestund med familien.
Tænd ovnen på 180°. Riv smør i en skål, tilsæt mel og bagepulver, og pisk til en smuldret masse. Pisk æg med flormelis og fløde, og rør det i smørblandingen. Hæld dejen i en smurt tærteform, og bag bunden i ovnen i 20 minutter.
Tag bunden ud af ovnen. Lad kagen falde sammen, eller tryk den forsigtigt ned i formen. Skru ovnen op på 225°.
Rist hasselnødderne på en meget varm pande, til de brune hinder er til at smuldre af. Ryst panden jævnligt, så nødderne ikke brænder på. Afkøl, og hak nødderne groft.
Smelt smør, fløde, mel og rørsukker sammen i en gryde under omrøring. Tilsæt hakkede nødder.
Fordel fyldet på bunden, og bag tærten i 8-10 minutter, til nøddeblandingen bobler. Afkøl tærten i formen på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad. Tag kagen ud af formen, og pensl kanten med chokolade. Lad chokoladen tørre, og servér.