appelsinis
Desserter

Appelsinis med mango og mørk chokolade

13. juni 2016
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Bring smagen af de varme lande ind i din is med denne eksotiske version med appelsin og mango. Få opskriften på appelsinis med mango og mørk chokolade her

Appelsinis med mango og mørk chokolade 6-8 stk.

Tid: 10 minutter. Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).    DET SKAL DU BRUGE TIL APPELSINIS MED MANGO OG MØRK CHOKOLADE 1 dl vand 1 dl rørsukker 1 moden mango 5 dl friskpresset appelsinsaft saft af ½ citron ispindeforme   OVERTRÆK 100 g mørk chokolade   PRØV OGSÅ: Vild med appelsinis? Så prøv også en frisk limesorbet med mynte  

Opskrift - sådan laver du appelsinis med mango og mørk chokolade

  1. Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er helt opløst. Lad sukkerlagen afkøle i gryden. Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i mindre stykker. Blend mango, sukkerlage og appelsinsaft i en blender, til blandingen får en jævn og glat konsistens. Smag mangopuréen til med citronsaft. Hæld puréen i ispindeforme, og stil dem i fryseren i ca. 1 time. Sæt ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem i fryseren igen i mindst 8 timer eller natten over.   2. Tag ispindene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand, så de slipper formene.    3. Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt dem i fryseren, mens du laver overtræk.   4. OVERTRÆK: Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade. Læg isene tilbage i fryseren inden servering.