Desserter

Æblestrudel med rosiner

af Camilla Zarah Lawes 28. september 2010
Foto: Lars Ranek
Strudel smager fantastisk. Kombinationen af den sprøde dej og det syrlige-søde, bløde, varme æblefyld er bare lækker. Servér dem varme med god vaniljeis eller flødeskum til

(4 stk.)ÆBLEKOMPOT:250 g røde æbler (uden kernehus, skåret i terninger på 1 cm)80 g rørsukker1 tsk. st. kanel25 g rosinerlidt citronsaftENDVIDERE:2 store stykker fillodej50 g smeltet smør50 g flormelisen portion æblekompotTILBEHØR:1 god liter vaniljeis eller græsk yoghurt rørt op med vanilje og flormelisPYNT:flormelis og mynteÆblekompot: Fjern kernehusene fra æblerne, og skær æblerne ud i 1 cm store terninger. Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og kog forsigtigt op, til sukkeret er smeltet. Tag det fra varmen, og afkøl. Kan tilberedes dagen før.Skær fillodejen i otte stykker på 15 x 15 cm. Pensl alle dejstykkerne med smør, og sigt flormelis over. Læg stykkerne oven på hinanden to og to, så der er fire stykker i dobbelt tykkelse. Læg en god skefuld æblekompot på den øverste halvdel af dejstykkerne med ca. 2 cm's afstand til alle kanter. Fold de tre smalle sider langs kompotten ind over den, og pensl de ombukkede kanter med smør. Rul nu strudelen sammen som en forårsrulle, og pensl godt med smør. Læg strudelerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en 200° varm ovn i 8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud, skær dem midt igennem, drys med flormelis, og pynt med mynte. Servér dem lune med tilbehør.RELEVANTE LINKS