

Denne ostedip har du lyst til at indlede en snasket affære med
23. december 2021Queso er simpelthen bare ostedip, som man spiser med chips. Og det er så lækkert.
Det er en bar-klassiker i Texas, hvor jeg har været på udveksling, og hvor en del af min mands familie har boet i mange år. Så vi har en ting med det der cowgirl-køkken.
Når man sidder på baren og får nogle margaritas, er der altid gratis chips. Men så skal man selv købe dippen til.
Den slags Queso, man får sådan et sted, kommer ud af en pose og bliver varmet op. Så det er trods alt mere lækkert med en hjemmelavet version, som stadig er snasket på den helt rigtige måde.
Jeg kan godt lide, at der er lidt sprøde grøntsager til, og retten repræsenterer mig rigtig godt, fordi jeg virkelig elsker fed ost og chips – men også er rigtig glad for grøntsager.

Det er sådan en ret, man skal huske at spise, når det er allermest koldt og mørkt. For når man rigtig fryser og har fået nok af gløgg og jul, så er spicy, flydende ost med chips den bedste krammer, man kan få.
Og det er perfekt til tømmermændene eller en dag, hvor man bare skal ligge og se tv-serier.
Du skal bruge
Dip til 4 personer
- 150 g frisk (blød) chorizo
- Lidt olivenolie
- 2 spsk. finthakket løg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. mel
- 1 dl mørk øl
- 2 dl mælk
- 200 g revet cheddar
- Salt
Topping
- 1 tomat i tern
- ½ dl hakkede, syltede jalapeños
- 1-2 håndfulde koriander
Desuden
- Sprøde grøntsager, f.eks. hjertesalat, blad-selleri, radiser, fennikel, radicchio eller andet
- Chips
- Limebåde
Sådan gør du
Skær pølserne i små tern. Steg dem i en anelse olivenolie på en varm pande.
Kom løg med, og lad dem sautere med uden at tage farve. Det må gerne få 3-5 minutter.
Tag det hele af panden.

Kom smør på panden, og lad det smelte. Tilsæt mel, og rør.
Tilsæt øl og derefter mælk lidt ad gangen, og pisk, til du har en tyk, blank sauce. Lad det simre i 4-5 minutter.
Tilsæt syltelage og ost. Rør, til osten er smeltet, og lad det gerne boble i et par minutter eller 5.
Smag til med salt og evt. lidt af fedtet fra chorizoen.
Servering
Anret osten i en stor skål eller støbejernsfad (gerne noget, der holder lidt på varmen), top med tomater, jalapeños og koriander.
Servér straks med sprøde grøntsager, chips og limebåde.