chokoladetærte
Mad

Chokoladetærte med Baileys-ganache

3. marts 2017
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Chokolade og Baileys i en og samme mundfuld - det er ren kagehimmel. Her får du opskriften på chokoladetærte med Baileys-ganache

Chokoladetærte med Baileys-ganache

Tid: 45 minutter. Bagetid: 15 minutter. Hviletid: 1 time. Køletid: Natten over Antal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE 75 g koldt smør 140 g hvedemel 10 g kakaopulver 50 g flormelis 1 knsp. salt ½ sammenpisket æg 1 bageramme, 16 x 16 cm
BAILEYS-GANACHE 150 g mørk chokolade 1½ dl piskefløde 1 spsk. Baileys PYNT 50 g mørk chokolade rød skovsyre eller mynte PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

Opskrift - sådan laver du chokoladetærte med Baileys-ganache

1. Skær smør i tern, og blend med mel, kakaopulver, flormelis og salt i en foodprocessor. Blend æg i, så dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt på køl i 1 time. Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og fjern det øverste stykke papir. Stik en kvadratisk bund ud med bagerammen, og prik den med en gaffel. Bag bunden i ovnen i ca. 15 minutter. 2. BAILEYS-GANACHE: Hak chokoladen. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen i en skål. Rør energisk i midten af skålen, til ganachen samler sig og bliver blank. Tilsæt Baileys. Fordel ganachen på den afkølede bund i bagerammen, og stil tærten på køl natten over. 3. PYNT: Smelt hakket chokolade i en varmefast skål over vandbad, og dryp det ud over kagen. Pynt med urter. PRØV OGSÅ: Citrontærte med flødeskum og kanelkiks
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også