https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1341-chokoladepandekager.jpg
Mad

Chokoladepandekager med chokoladesauce

21. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Er du også vild med pandekager? Så vil du elske de her små tykke pandekager. Spis dem med den delikate chokoladesauce -mums!
20 stk

PANDEKAGER

  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 150 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • smør + madolie til stegning

SAUCE

  • 50 g mørk chokolade
  • 1¼ dl piskefløde
  • 2 spsk. rørsukker
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. Cointreau

DRYS

  • 25 g hakkede pistacienødder

Opskrift - sådan laver du chokoladepandekager med chokoladesauce

1. Pisk æggene godt med sukker og vaniljekorn. Bland hvedemel med bagepulver og kakao, og sigt det i æggesnapsen. Rør det godt sammen til en tyk, sej masse. Hæld kærnemælk i, mens du rører. Tilsæt olie, og rør godt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.

2. Dejen skal være meget tyk – justér evt. med lidt hvedemel eller kærnemælk. Varm en pande op med lidt smør og madolie; øs ca. ½ dl dej op, og bag pandekagerne i 2-3 minutter på hver side, til de er lækre gyldne.

3. Kom chokolade, piskefløde og sukker i en lille gryde, og varm det op, til sukker og chokolade er smeltet. Tilsæt Cointreau og appelsinsaft, og rør til en glat sauce. Hæld saucen over pandekagerne, og drys med pistacienødder.

PRØV OGSÅ: Pandekager med nøddeskum og karamel

Læs også