
Mad
Chokolademousse med frysetørrede hindbær
20. februar 2015af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Chokolademousse er nem at gå til – men husk, at den skal hvile på køl i nogle timer før servering
Chokolademousse med frysetørrede hindbær til 6 personer
INGREDIENSER 200 g mørk chokolade 1 dl piskefløde 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede 4 æggehvider, evt. pasteuriserede 20 g sukker TIL SERVERING 1½ dl piskefløde frysetørrede hindbærOpskrift - sådan laver du chokolademousse med frysetørrede hindbær
1. Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde, og hæld halvdelen af den varme fløde over den smeltede chokolade. Pisk i midten af skålen med et piskeris. Tilsæt resten af fløden, og pisk til en ensartet masse. Pisk æggeblommerne i, 1 ad gangen. Pisk æggehviderne stive; tilsæt sukker, og pisk dem helt stive. Vend først ¼ af æggehviderne i chokolademassen og herefter resten. Anret moussen i små glas; dæk glassene med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 4 timer. 2. Servering: Pisk fløden til skum, og anret en skefuld flødeskum i hvert glas. Drys med frysetørrede hindbær. Chokolademousse kan laves i mange varianter. Prøv også opskriften på hvid chokolademousse med jordbær