
Chilistegte majskolber
27. august 2012Chilistegte majskolber er superlækkert tilbehør og et rigtig godt alternativ til kogte majskolber.
Opskrift på chilistegte majskolber
Majskolber til 2 personer
Det skal du bruge
2 majskolber
20 g smør (gerne hvidløgssmør)
½ spsk. olie
½ flaske Sød Chilisauce (ca. 3 spsk.)
ca. 1 dl blandede, friskhakkede krydderurter, f.eks. purløg, koriander, persille, citrontimian og persille
flagesalt
Det skal du bruge til chilistegte majskolber
Pil alle blade og skæg af dine majskolber. Kog dem i 3-5 minutter i saltet vand. Dup de kogte majskolber tørre i et visketykke, og lad dem evt. blive kolde.
Skær dem i tykke skiver. Kom smør og olie på en stor pande, og rist majsene i 6-8 minutter.
Hæld chilisaucen hen over de ristede majskolber, og lad den tykne ved svag varme. Tril majshjulene, så chilisaucen kommer godt rundt på majsene. Sluk, når den bliver karamel-agtig.
Hak alle krydderurterne. Tril evt. de chilistegte majskolber i dem, eller drys dem over på det fad, du vil servere dem på. Hæld chilisaucen omkring dine majskolber, inden den bliver helt stiv.
Server straks de chilistegte majskolber til grillet eller stegt kød.



