
Chili con carne, til 2 personer
8. november 2012Brug gerne klump eller bov til din chili con carne. Den tager sin tid, men passer sig selv langt det meste af tiden. Oplagt gæstemad, så bare gang op!
Chili con carne, til 2 personer:
Bønner:
udblødte pintobønner
udblødte sorte bønner
2 laurbærblade
1 rødløg, halveret
Chili:
g oksekød i terninger
lidt olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 gulerod
2 tsk. stødt spidskommen
50 g tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
25 g mørk chokolade,
mindst 70 %
1 spsk. hakket chipotle-chili i adobe (eller god chilisauce)
1 nip sukker
salt
Tilbehør til chili con carne:
Creme fraiche
hakket koriander
hakket rødløg
groft brød
tabasco
limebåde
Sådan gør du:
Skyl bønnerne, og kog dem i hver sin gryde med et laurbær og et halvt løg.
Brun kødet til din chili con carne i lidt olie i en stor, varm gryde. Tag det op, når det er blevet brunet over det hele. Hak løg, hvidløg og bladselleri fint. Riv guleroden groft, og brun det hele i gryden i lidt olie. Tilsæt knust spidskommen. Lad det få varmen, og kom kødet tilbage i gryden.
Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater. Lad det komme op at koge, og tilsæt derefter chokolade og chipotle. Hæld 2-3 dl vand på, og lad din chili con carne simre i ca. 1-1½ time, til kødet er mørt.
Rør jævnligt, og tilsæt evt. mere vand undervejs, så det ikke brænder fast. Tilsæt kogte bønner, og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chipotle.
Servér rygende varm med cremefraiche, rødløg og koriander. Servér brød, tabasco, lime og måske en kold øl til din chili con carne.
OBS: Sæt 100 g pintobønner og 100 g sorte bønner i blød hver for sig dagen før du skal lave chili con carne!