
Cappuccino-tærter med chokolade
31. oktober 2013Cappuccino-tærter med chokolade (10 stk.)
INGREDIENSER
100 g farin
200 g hvedemel
50 g mandler blendet til fint mel
2 spsk. kakao
120 g koldt smør
1 æg
CHOKOLADECREME
¾ dl piskefløde
75 g hakket mørk chokolade
TOPPING
250 g mascarpone
2 tsk. instant-kaffe rørt med
1 spsk. kogende vand
2 spsk. flormelis
PYNT
20 g mørk høvlet chokolade
Opskrift - sådan laver du cappuccino-tærter med chokolade
1. Rør farinen med mel, mandelmel og kakao. Smuldr smør i dejen, og saml den med ægget. Stil dejen koldt i en time.
2. Smør 10 små tærteforme på 4 cm med smør. Rul dejen ud, og fordel den i formene. ”Fór” dejen med sølvpapir, og læg tørrede bønner i, så dejen ikke glider ned, når den bages. Bag kagerne i en 180° varm ovn i 10 minutter. Fjern bønner og sølvpapir, og bag i yderligere 10 minutter. Afkøl helt.
3. Kog piskefløden op med chokoladen i en lille gryde, til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladecremen i et tykt lag også på siderne. Afkøl helt i køleskabet. Rør mascarponen med kaffe og sukker. Kom det i en sprøjtepose, og fyld i kagerne. Drys med chokoladespåner.