Mad

Bygotto med muslinger og fennikel

af Louisa Lorang 1. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er bygotto med muslinger og fennikel. Få opskriften her

En variant over risotto. Her med korn, der allerede er kogt! Nemmere bliver det ikke.500 g blandede muslinger, f.eks. hjerte-, blå- eller knivmuslinger2 fed hvidløg i tynde skiver1 fennikel i tynde skiverolivenolie1 dl hvidvin1 dl vandkogte perlebyg100 g revet parmesansalt og peberlidt mere revet parmesanSkrub muslingerne, hvis det er nødvendigt. Fjern skægget, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sautér muslinger, hvidløg og fennikel i olie i en stor gryde i ca. 1 minut. Top med vin og vand, og lad dem dampe i 2-4 minutter under låg. Kom perlebyg og parmesan i, og varm igennem. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.Smag til med salt og peber, og servér straks med lidt ekstra parmesan på toppen. Opskriften er til 2 personerTIP: Hvis du vil have en mere cremet konsistens, kan du tilsætte mascarpone eller flødeost sammen med parmesanen.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag