
Brug de røde bær
29. juni 2016Lige nu er det rabarber og jordbær, det gælder om at få tilberedt, inden naturen går sin gang. Senere på sommeren er det brombær, ribs, kirsebær og andre bær, som du kan fylde på glas til marmelade og chutney og glæde dig over i lang tid.
Marmelade og chutney af røde bær
Det tager ca. 25 min. at tilberede hver opskrift
Rabarber-jordbær-marmelade med ingefær:
Du får 2 glas.
400 g jordbær
300 g rabarber
200 g sukker
10 g ingefær
1 tsk. Rød Melatin +1 spsk. sukker
Skær jordbær og rabarber i mindre stykker og hæld i en gryde med sukkeret.
Skræl og riv ingefæren og kom den i gryden.
Kog op og lad frugten simre i 5 min.
Bland Melatin og sukker og hæld det i marmeladen.
Kog op under omrøring og fjern gryden fra varmen.
Hæld marmeladen på rene glas.
Rabarberchutney med chili:
Du får 3 små glas.
400 g rabarber
200 g tomater
1 rødløg
1 rød chili
½ dl eddike
50 g sukker
1 tsk. salt
Skær rabarberne i 1-2 cm lange stykker.
Halvér tomaterne.
Pil og skær løget i tynde skiver.
Skær chilien i tynde skiver.
Hæld rabarber, tomater, løg og chili i en gryde med eddike, sukker og salt, kog op, og lad chutneyen simre i ca. 10 min.
Smag til med sukker og eddike og hæld chutneyen på små rene glas.
Chutneyen er perfekt til grillmad.
Få fire andre opskrifter med røde sommerbær.
Det skal du lave i haven i juli