Bær
Mad

Brug de røde bær

29. juni 2016
Af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Martin Tanggaard
Har du bær i haven eller mulighed for at købe dem billigt i sæsonen, så brug nogle af dem til marmelader og andre syltede lækkerier.

Lige nu er det rabarber og jordbær, det gælder om at få tilberedt, inden naturen går sin gang. Senere på sommeren er det brombær, ribs, kirsebær og andre bær, som du kan fylde på glas til marmelade og chutney og glæde dig over i lang tid.

Så mange bær skal du spise for at styrke din sundhed

Marmelade og chutney af røde bær

Det tager ca. 25 min. at tilberede hver opskrift

Rabarber-jordbær-marmelade med ingefær:
Du får 2 glas.
400 g jordbær
300 g rabarber
200 g sukker
10 g ingefær
1 tsk. Rød Melatin +1 spsk. sukker

Skær jordbær og rabarber i mindre stykker og hæld i en gryde med sukkeret.
Skræl og riv ingefæren og kom den i gryden.
Kog op og lad frugten simre i 5 min.
Bland Melatin og sukker og hæld det i marmeladen.
Kog op under omrøring og fjern gryden fra varmen.
Hæld marmeladen på rene glas.

Rabarberchutney med chili:
Du får 3 små glas.
400 g rabarber
200 g tomater
1 rødløg
1 rød chili
½ dl eddike
50 g sukker
1 tsk. salt

Skær rabarberne i 1-2 cm lange stykker.
Halvér tomaterne.
Pil og skær løget i tynde skiver.
Skær chilien i tynde skiver.
Hæld rabarber, tomater, løg og chili i en gryde med eddike, sukker og salt, kog op, og lad chutneyen simre i ca. 10 min.
Smag til med sukker og eddike og hæld chutneyen på små rene glas.
Chutneyen er perfekt til grillmad.

Få fire andre opskrifter med røde sommerbær.

Syltede ribs

Råsyltede kirsebær

Brombærsyltetøj

Blåbærsyltetøj

Det skal du lave i haven i juli

Læs også