snobrød
Brød

Snobrød på spyd

af Ulla Nielsen 11. april 2022
SNOBRØD PÅ SPYD10 stk.25 gram gær1 dl mælk½ spsk olie1 æg½ tsk saltca. 250 gram hvedemelca. 10 træspydSådan gør duLun mælken, og rør gæren grundigt ud
10 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 gram gær
  • 1 dl mælk
  • ½ spsk olie
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • ca. 250 gram hvedemel
  • ca. 10 træspyd

Sådan gør du Lun mælken, og rør gæren grundigt ud heri. Tilsæt olie, æg, salt og det meste af melet. Ælt dejengodt igennem nede i skålen, til den er godt blød, men heller ikke for klæbrig. Tilsæt alt melet omnødvendigt, men pas på, at dejen ikke bliver for tør og tung. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve tl dobbelt størrelse et lunt sted, det tager ca. 30 minutter. Læg træspyddene i koldt vand i ca. 30 minutter, inden de skal bruges. Slå dejen ned, og del den i 8-10 portioner. Rul hver portion til en lang, tyk pølse. Sno pølserne rundt om spyddene. Hold enderne frie. Lad spyddene efterhæve cirka 15 minutter. Pensl med mæk, og læg spyddene på grillen. Hæv evt. risten, hvis de bliver for mørke for hurtigt. Brødene må ikke branke. Vend snobrødene ofte, og grill dem, til de er gyldne på alle sider og lyder hule, når der bankes på dem. Prøv disse opskrifter som også fungerer over bålet: Grillspyd med hakket kød Snobrød på en anden måde