Brød

Små brød med nødder og frugt

af Gitte Heidi Rasmussen 24. september 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Brød med en dejlig sødme fra tørret frugt og en skøn smag af nødder. Det perfekte mellemmåltid – og super til en god ost.

Tid: 30 min. + hævning 2x1 time + bagning 15-20 min.Til 12 stk.

Prøv også:

Grove, langtidshævede boller Sandwichboller Tvebakker Hjemmelavede krydderboller Æbleboller

25 g gær4 dl lunkent vand1 dl yoghurt naturel 0,1%1 tsk salt100 g salatmix (blanding af tørret frugt og nødder)200 g grahamsspeltmelCa. 550 g sigtet speltmel eller hvedemelEvt. græskarkerner og hassel-nøddeflager

1. Rør gæren ud i lunkent vand.2. Tilsæt yoghurt, salt, salatmix og grahamsspelt.3. Rør speltmelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.4. Lad dejen hæve lunt i 1 time.5. Slå dejen ned og form til 12 små brød. Læg brødene på en bageplade og drys evt. med lidt græskarkerner og hasselnøddeflager.6. Lad bollerne hæve 1 time og bag dem 15-20 min. ved 225 grader.

Energi pr. brød: 270 kcal. Fordelt på: protein 11%, kulhydrat 79%, fedt 10%