https://dk-femina-backend.imgix.net/media/016b3a705dea4f1e93ae8131e6836129.jpg
Brød

Naanbrød med nigellafrø

30. marts 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De bløde naan er gode til at suge maden op med, så du får det hele med. Normalt bages de på ydersiden af en meget varm ovn, men du får næsten samme resultat på en varm pande. De kan også bages i ovn, så du kan have flere på en gang. Lav dem naturel eller med drys af nigellafrø – eller pensl dem med smeltet smør og evt. presset hvidløg bagefter






(8 stk.)
1½ dl mælk
20 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 dl yoghurt naturel
300-350 g pizzamel eller fint hvedemel
lidt olie
evt. nigellafrø

Rør gæren ud i den lune mælk sammen med sukker, salt og yoghurt. Lad det stå i 15 minutter. Kom melet i, lidt ad gangen, og ælt det til en blød, smidig dej i 5 minutter. Dæk med et viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
Del dejen i 8 stykker. Rul hvert stykke ud til tynde runde eller aflange brød. Pensl evt. med lidt vand og olie, og drys med nigellafrø. Resten af dejen skal være dækket til, så den ikke tørrer. Opvarm ovn og plader til 220° (eller brug bagesten). Læg brødene ind på de varme plader, og bag dem i 5-6 minutter, til de får lidt mørke pletter. De kan også bages på en varm stegepande penslet med olie i 3-4 minutter på den ene side og 1-2 minutter på den anden. Tryk dem mod panden, når du har vendt dem. De hæver op, men falder sammen igen. Tag dem ud, og læg et viskestykke over. De kan pensles med smeltet smør.

Kæmpe foccacia med oliven og tomater

RELEVANTE LINKS

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også