Brød

Mysliboller

af Louise Dandanell Ørsted 24. august 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Advarsel: Det er boller, man kan blive afhængig af! Temperaturen her er angivet for almindelig konventionel ovn. Hvis du bruger varmluft, skal temperaturen være ca. 20 grader lavere

CA. 12 STK.

50 g gær2½ dl lunt vand1 dl kærnemælk50 g blødt smør100 g nødder og kerner100 g tørrede frugter100 g 5-kornsblanding1 tsk salt1 tsk bagepulver250 g fuldkornshvedemelCa. 400 g hvedemelSammenpisket æg eller mælk til pensling

Prøv også:

Æbleboller Brydeboller Chokoladeboller

Rør gæren ud i lidt af vandet.Hæld resten af vandet, kærnemælk og blødt smør i.Hak nødder og tørrede frugter og rør dem i dejen med femkornsblanding, salt og bagepulver.Ælt mel i, til dejen er fast og slipper skålen/ bordet.Lad dejen hæve lunt i 45 minutter.Ælt dejen igennem og del den i ca. 12 boller.Stil dem på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg eller mælk og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.