Brød

Madbrød

9. oktober 2008
af Louise Dandanell Ørsted
Tid: 20 min. + hævetid + bagningSkær de hyggelige runde brød i tykke skiver og nyd dem som tilbehør til fx en fyldig tomatsuppe.50 g gær2½ dl lunt

Tid: 20 min. + hævetid + bagningSkær de hyggelige runde brød i tykke skiver og nyd dem som tilbehør til fx en fyldig tomatsuppe.50 g gær2½ dl lunt vand1 æg½ spsk sukker1 tsk salt75 g (¾ dl) olie50 g revet ost100 g skinke i strimler150 g durummelCa. 450 g hvedemel1 sammenpisket æg eller mælk til penslingRør gæren ud i lidt af det lune vand og hæld resten af vandet, æg, sukker, salt, olie, ost og skinke i. Rør det sammen og ælt de to slags mel i til dejen slipper bordet/skålen. Lad den hæve tildækket i 1 time. Ælt dejen igennem og form to runde brød. Pensl med sammenpisket æg eller mælk. Lad dem hæve i yderligere 30 min. Bag dem ved 180 grader i ca. 30 min.