Brød

Kæmpe spinat-foccacia

af Susanne Palmqvist 1. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Spinatfocacciaerne er superlækre. Min yndlingsversion er enkel: Flæk dem, smør et lag artiskokcreme på, og kom godt med rucolasalat og tynde skiver parmaskinke på, så bliver du mæt og tilfreds

(6-8 stk.)250-300 g frisk spinatca. 3 dl kogende vand3 dl lunkent vand2 dl yoghurt naturel25 g gær3 tsk. salt2 tsk. st. koriander1½ dl solsikkekerner1 tsk. citronsaft1 bdt. snittet purløg160 g durumhvede (det lysegule mel til pasta)ca. 600 g italiensk økologisk hvedemel (tipo 00, f.eks. fra Il Fornaio)ca. 2 spsk. olivenolie og flagesaltSkyl spinaten godt, kom den i en skål, og hæld ca. 3 dl kogende vand over. Kom spinaten i en si, og pres/knug vandet helt af igen (skal ikke gemmes). Hak spinaten groft. Rør vand, yoghurt og gær sammen. Kom krydderier, solsikkekerner, citron, purløg og spinat i. Rør først durummel i og derefter hvedemelet, lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Melmængden kan variere, så prøv dig frem. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Ælt den let med mel på hænderne, og tryk den ud til en 2 cm tyk firkant. Skær den ud i 6-8 stykker/trekanter. Læg dem på plader, og lad dem efterhæve i ½ time. Tryk fordybninger med knoerne, dryp olie over, og drys med salt. Bag dem midt i en 225° varm ovn i ca. 20 minutter. Afkøl på rist. Kan fryses.

RELEVANTE LINKS

Glaseret and med ferskner
Hvid bordeaux