

Kæmpe-foccacia med oliven og tomater
2. marts 2012(2-3 stk.)3 dl lunkent vand¾ dl mager yoghurt naturel2 tsk salt1 spsk. honning20 g gær100 g økologisk fuldkorns-durummel400-450 g økologisk hvedemel (gerne italiensk, Tipo 00) el. pizzamel1½ dl hakkede sorte oliven (i vand)½ glas små semidried-tomater i oliefriske rosmarinkviste1 spsk. groft salt i flager (f.eks. Maldon)1-2 spsk. olivenolieBland vand, yoghurt, salt og honning, og rør gæren ud. Pisk durummelet i, og derefter hvedemelet, lidt ad gangen. Dejen skal kunne æltes/foldes på bordet med melede hænder, men den må ikke blive tung. Dejen er lidt klistret. Ælt de hakkede oliven i. Lad dejen hæve med lidt mel drysset over og under et viskestykke i ca. 1 time (kan også hæve i køleskab med film over i 2-4 timer).Vip dejen ud på bo rdet, og del den i 2-3 stykker. Tryk eller rul dem ud i aflang facon, ca. 2 cm tykke. Tryk tomater og små rosmarinkviste godt ned i dejen. Drys med salt, og lad dem hæve på pladen i 20 minutter. Tryk små fordybninger med fingrene, og hæld lidt olie over (evt. olien fra tomaterne). Bag dem lysebrune i en 220° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist. Kan fryses.MandelbrødRELEVANTE LINKS




Læs også
