https://dk-femina-backend.imgix.net/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/brod/2012/09/1236-hurtigt-rugbroed/1236-hurtigt-rugbroed-copy-2.jpg
Brød

Hurtigt rugbrød

5. september 2012
af Marie-Louise Risgaard fra bogen "Hjemmebagt"
Skønt, når der skal laves rugbrød i en fart

Udstyr: Bageform, 1½ l
DEJ:
150 g stenformalet,
fintsigtet hvede- eller speltmel
110 g stenformalet fuldkornshvede- eller -speltmel
75 g stenformalet, fintsigtet rugmel
100 g stenformalet fuldkornsrugmel
30 g knækkede rugkerner
30 g knækkede hvedekerner
30 g sesamfrø
30 g hørfrø
10 g salt
10 g økobagepulver
60 g (2½ spsk.) maltsirup
300 g (ca. 3 dl) økokærnemælk
200 g (ca. 2 dl) vand

PYNT:
sesam- og hørfrø

Forvarm ovnen til 175° ved almindelig varme.
Bland alle tørre ingredienser. Tilsæt kærnemælk, vand og sirup, og rør eller pisk dejen godt sammen.
Hæld dejen i den smurte form. Glat overfladen; snit den, og pynt den derefter med lidt sesam- og hørfrø. Sæt formen på næstnederste ribbe i den varme ovn, og bag brødet i godt 1¼ time.
Tag straks brødet ud af formen. Lad det køle lidt af på en bagerist, og svøb det derefter i et klæde. Lad det blive helt koldt, før du skærer af det.

RELEVANTE LINKS

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også