Brød

Hurtigt rugbrød

Skønt, når der skal laves rugbrød i en fart

Udstyr: Bageform, 1½ l
DEJ:
150 g stenformalet,
fintsigtet hvede- eller speltmel
110 g stenformalet fuldkornshvede- eller -speltmel
75 g stenformalet, fintsigtet rugmel
100 g stenformalet fuldkornsrugmel
30 g knækkede rugkerner
30 g knækkede hvedekerner
30 g sesamfrø
30 g hørfrø
10 g salt
10 g økobagepulver
60 g (2½ spsk.) maltsirup
300 g (ca. 3 dl) økokærnemælk
200 g (ca. 2 dl) vand

PYNT:
sesam- og hørfrø

Forvarm ovnen til 175° ved almindelig varme.
Bland alle tørre ingredienser. Tilsæt kærnemælk, vand og sirup, og rør eller pisk dejen godt sammen.
Hæld dejen i den smurte form. Glat overfladen; snit den, og pynt den derefter med lidt sesam- og hørfrø. Sæt formen på næstnederste ribbe i den varme ovn, og bag brødet i godt 1¼ time.
Tag straks brødet ud af formen. Lad det køle lidt af på en bagerist, og svøb det derefter i et klæde. Lad det blive helt koldt, før du skærer af det.


RELEVANTE LINKS


Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk