Brød

Grove scones med frugt og nødder

9. april 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De skønne scones med masser af frugt og nødder er gode til morgenmaden eller til din eftermiddags/aftente. Smager bedst nybagte, men kan flækkes og ristes, hvis du har nogen tilbage dagen efter

Grove scones med frugt og nødder, ca, 15 stk. Ingredienser:150 g hvedemel150 g groft rugmel1 spsk. bagepulver½ spsk. natron¼ tsk. salt1 spsk. rørsukker75 g koldt smør100 g tørret frugt,f.eks. figner, dadler, rosiner, tranebær eller abrikoser75 g grofthakkede hasselnøddekerner1 sammenpisket æg2 dl kærnemælk Sådan gør du:1. Bland alle de tørre ting i en stor kål. Skær smørret i små terninger, og smuldr det i, til der ingen klumper er tilbage.2. Skær frugten i små stykker, og kom dem i sammen med nødderne. Pisk æg og kærnemælk sammen; kom det i, og saml hurtigt dejen. Den skal ikke æltes.3. Rul eller tryk dejen ud til en 3-4 cm tyk firkant på et meldrysset bord. Stik scones ud med et glas eller en udstikker. Sæt dem på en plade med bagepapir, og pensl med mælk. Snit evt. et lille kryds i hver.4. Bag dem straks i en 225° varm ovn i 12-14 minutter. Køl dem af på en rist. Spis dem lune eller så nybagte som muligt. Prøv også: Krydret brød med tørret frugt