
Grove scones med frugt og nødder
9. april 2013Grove scones med frugt og nødder, ca, 15 stk.
Ingredienser:
150 g hvedemel
150 g groft rugmel
1 spsk. bagepulver
½ spsk. natron
¼ tsk. salt
1 spsk. rørsukker
75 g koldt smør
100 g tørret frugt,
f.eks. figner, dadler, rosiner, tranebær eller abrikoser
75 g grofthakkede hasselnøddekerner
1 sammenpisket æg
2 dl kærnemælk
Sådan gør du:
1. Bland alle de tørre ting i en stor kål. Skær smørret i små terninger, og smuldr det i, til der ingen klumper er tilbage.
2. Skær frugten i små stykker, og kom dem i sammen med nødderne. Pisk æg og kærnemælk sammen; kom det i, og saml hurtigt dejen. Den skal ikke æltes.
3. Rul eller tryk dejen ud til en 3-4 cm tyk firkant på et meldrysset bord. Stik scones ud med et glas eller en udstikker. Sæt dem på en plade med bagepapir, og pensl med mælk. Snit evt. et lille kryds i hver.
4. Bag dem straks i en 225° varm ovn i 12-14 minutter. Køl dem af på en rist. Spis dem lune eller så nybagte som muligt.